Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Balıkesir Haber Balıkesir İtfaiyesi Hızla Devreye Girerek Yangını Kontrol Altına Aldı

Balıkesir İtfaiyesi Hızla Devreye Girerek Yangını Kontrol Altına Aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bigadiç ilçesinde anızdan çıkan ve ormana sıçrayan yangına hızlıca müdahale ederek büyümesini engelledi. Yangında 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan zarar gördü. Söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Balıkesir İtfaiyesi Hızla Devreye Girerek Yangını Kontrol Altına Aldı

Orman Yangını Bigadiç’te Büyük Zarara Yol Açtı

Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında saat 15.30 civarında çıkan anız yangınının ormanlık alana sıçramasıyla büyük bir felaket yaşandı.

Yangınla mücadelede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 6 itfaiye aracı, 3 hizmet aracı, 4 tanker, 3 kepçe, 3 dozer ve 50’ye yakın personelle koordineli bir şekilde müdahale etti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü iş makinesi, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir Jandarma Komutanlığı TOMA ekipleri ile Bursa, Çanakkale, Muğla, Bursa Jandarma Komutanlığı'ndan toplam 7 hava aracı da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangında 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde soğutma çalışmalarıyla kıvılcımlanma riski engellendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir'de, LED teknolojisinde EURO2024 Coşkusu!

Balıkesir'de, LED teknolojisinde EURO2024 Coşkusu!