Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Balıkesir Haber Balıkesirliler bu yaz sivrisinekten kurtuluyor

Balıkesirliler bu yaz sivrisinekten kurtuluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sivrisineklerle mücadelede Zirai Drone'u kullanarak havadan ilaçlama gerçekleştiriyor. Bu sayede insan gücünün ulaşamadığı noktalara da müdahale edilerek şehirde sivrisineklerle mücadele etmeyi sürdürüyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Balıkesirliler bu yaz sivrisinekten kurtuluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Haşereyle Mücadele Faaliyetlerini Sürdürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyeleriyle işbirliği içinde haşereyle mücadele çalışmalarını devam ettiriyor.

Sivrisinek ve Karasinek Mücadelesi

Sivrisinek ve karasineklerle mücadele kapsamında larva kaynakları belirlenerek belirli aralıklarla Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan insektisitlerle ilaçlama yapılıyor.

Zirai Drone İle Havadan İlaçlama

Büyükşehir Belediyesi, Zirai Drone (ZİHA) kullanarak sazlık alanlar, sulama kanalları ve su birikintileri gibi erişilemeyen bölgeler de dahil olmak üzere geniş bir alanda havadan ilaçlama faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Manyas ve Gönen ilçeleri başta olmak üzere çeltik üretiminin yapıldığı alanlarda ilaçlama çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine araç, ekipman ve biyosidal ürünlerin yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı 5 ayrı ekip ile ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sivrisinek üreme kaynaklarına yönelik yapılan ilaçlamaların yanı sıra karasineklerin konaklama alanları da düzenli olarak ilaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayıp kişinin ölümünde 3 gözaltı

Kayıp kişinin ölümünde 3 gözaltı