Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Balıkesir Haber Türkiye'nin tek aromaterapi festivali beşinci defa ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor

Türkiye'nin tek aromaterapi festivali beşinci defa ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek program detaylarını açıkladı. Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Gömeç Belediye Başkanlarıyla birlikte yapılan açıklamada, doğaseverler ve Balıkesir ailesi doğanın şifalı kokuları ve tatlarıyla buluşmaya davet edildi.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Türkiye'nin tek aromaterapi festivali beşinci defa ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye'nin İlk Aromaterapi Festivali Öncesi Basın Mensuplarıyla Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye'nin ilk ve tek Aromaterapi Festivali öncesinde Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ile bir araya gelerek basın mensuplarına festival detayları hakkında bilgi verdi.

Akın, Burhaniye ilçesinde Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, festivalin Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç belediyeleriyle birlikte gerçekleştirileceğini vurgulayarak, "Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi bekliyoruz." dedi.

Festivalin Türkiye'nin dört bir yanından bitki uzmanları, işletmeler ve ziyaretçileri ağırlayacağını belirten Akın, "Körfez'de yapacağımız etkinliklerle ilçe belediyelerimizle işbirliği devam edecek." şeklinde konuştu.

Aromaterapi Festivali'nin, bitkilerin özlerinden elde edilen yağların kullanımıyla beden ve ruh dengesini sağlayan şifa dolu bir etkinlik olduğunu vurgulayan Akın, "Doğal güzellikleri ve aromaterapinin faydalarını tanıtmak için önemli bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Akın, "Festival ile aromaterapinin doğaya ve insana olan faydalarını geniş kitlelere ulaştıracağız." diyerek, Balıkesir'in zengin bitki örtüsüyle aromaterapi için ideal bir coğrafya olduğunu belirtti.

Balıkesir'de gerçekleştirilen festivalin ülkemizdeki tek aromaterapi etkinliği olduğunu vurgulayan Akın, "Festivalin temasını 'Tarih, Şifa, Kültür' olarak belirledik." dedi.

Akın, festivalin bölgenin bitki örtüsünü aromaterapi uygulamalarıyla birleştirerek bitkisel ürünlerin üretimini ve pazarlamasını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Festivalde 80'in üzerinde atölye çalışması, seminer ve söyleşi ile birlikte birçok etkinliğin yer alacağını belirten Akın, "Doğanın şifalı kokularıyla buluşmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Akın, festivale katılacak doğaseverlere teşekkür ederek, festivalde yer alacak muhteşem etkinlikler ve konserlerle dolu programın herkesi mutlu etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Festivalin 4-7 Temmuz tarihleri arasında Balıkesir'de dört gün boyunca gerçekleştirileceğini ve BAÇEM ile Ören Meydanı olmak üzere iki ayrı merkezde etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Ayrıca festival kapsamında Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Suzan Kardeş ve Oğuz Aksaç gibi sanatçıların konserlerinin yanı sıra fotoğraf ve resim sergileri ile tiyatro etkinliklerinin de yer alacağını açıkladı.

Festivalin ilk adımının 4 Temmuz'da Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde yapılacak hasat ile başlayacağını ifade eden Akın, festivale katılacak herkese şimdiden teşekkür etti.

Akın, festivalin coşkulu açılış töreni ve etkinliklerle dolu programı ile herkesi Balıkesir'de doğanın şifalı kokularıyla buluşmaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emniyet Kemeri Kontrolünde Yolculara Dikkat Çekici Bir Uygulama Yapıldı!

Emniyet Kemeri Kontrolünde Yolculara Dikkat Çekici Bir Uygulama Yapıldı!