Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Bilecik Haber Bilecik’te Konuşma Kulübü kuruldu!

Bilecik’te Konuşma Kulübü kuruldu!

Bilecik'te eğitim gören yabancı öğrenciler için dil becerilerini geliştirmeyi ve kültürel alışverişi teşvik etmeyi amaçlayan Konuşma Kulübü kuruldu.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Bilecik’te Konuşma Kulübü kuruldu!

Bilecik'te Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Konuşma Kulübü Kuruldu

Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon Programı (BİL-EN) kapsamında Murat Hüdavendigar Ortaokulu, Şeyh Edebali Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek ve kültürel alışverişte bulunmak amacıyla Speaking Club (Konuşma Kulübü) kurdu.

Öğrenciler Arasında Dil Becerileri ve Kültürel Bağların Güçlenmesi İçin Faaliyetler

Üniversite öğrencileri, İngilizceyi ana dili gibi konuşarak ortaokul öğrencilerine pratik yapma fırsatı sunarken kendileri de Türk kültürü hakkında bilgi edinme şansı buldular, böylelikle kulüp faaliyetleri dil becerilerini artırmakla kalmayıp kültürel anlamda da köprüler kurulmasına olanak sağladı.

BİL-EN Programı İle Kültürler Arası Diyalog ve Anlayışın Güçlenmesi Hedefleniyor

Şeyh Edebali Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Ortaokul öğrencileri dil pratiği yaparak dillerini geliştirirken üniversite öğrencileri Türkiye'nin zengin kültürel mirasıyla daha yakından tanışma imkânı buldular. Bu iş birliği, her iki grubun da sosyal ve akademik gelişimine katkıda bulunurken Bilecik'te kültürlerarası diyalog ve anlayışın gelişmesine önemli bir adım atıyor. Öğrenciler ve öğretmenler, benzer etkileşimlerin eğitim süreçlerine olumlu etkilerini vurgulayarak projeyi genişleterek devamlılığını sağlamayı hedefliyorlar" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere Haziran Ayı Müjdesi: Tüm Emekliler Ücretsiz Olarak Faydalanabilecek!

Emeklilere Haziran Ayı Müjdesi: Tüm Emekliler Ücretsiz Olarak Faydalanabilecek!