Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Çanakkale Haber Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Mezuniyet Coşkusu Tüm Programıyla Kutlandı - İşte Video!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Mezuniyet Coşkusu Tüm Programıyla Kutlandı - İşte Video!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023-2024 dönemi mezuniyet töreninde coşkuyla buluştu. Binlerce kişinin katıldığı törende Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, üniversitenin misyon ve vizyonunu vurguladı. Ayrıca, başarılı öğrencilere ödüller verildi.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Mezuniyet Coşkusu Tüm Programıyla Kutlandı - İşte Video!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mezuniyet Töreni Coşkulu Bir Şekilde Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin mezuniyet töreni, 18 Mart Stadyumu'nda 7 bin 500 öğrenci ve akademisyenin katılımıyla muhteşem bir geçit töreniyle başladı.

Mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektör Prof.

Dr.

Cüneyt Erenoğlu'nun pandemi sürecindeki uzaktan eğitim ve Kahramanmaraş depremleri dönemindeki desteklerini vurguladığı konuşmasıyla devam etti.

Prof.

Dr.

Erenoğlu, üniversitenin evrensel değerlere sahip, bilgiye dayalı, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirme misyonundan bahsederek, ÇOMÜ'nün eğitim kalitesinden ödün vermediğini belirtti.

Üniversitenin değerleri arasında doğruluk, dürüstlük, özgürlük, adalet ve sorumluluk bilinci bulunduğunu vurgulayan Erenoğlu, "Bugün burada tarihi ve özgürlüğü simgeleyen Çanakkale'nin bağrında bulunan bu stadyum, eğitim ve bilimin ışığını yayma misyonumuzu simgeliyor." dedi.

Üniversitenin amacının sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere evrensel değerleri benimsetmek ve topluma katkı sağlamak olduğunu belirten Erenoğlu, "Üniversitemiz her geçen yıl daha da güçleniyor ve büyüyor." ifadelerini kullandı.

Erenoğlu, üniversitenin küresel düzeyde tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini belirterek, "YÖKAK Kurumsal Kalite Akreditasyon Programı çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarla sürekli olarak kalite standartlarımızı iyileştiriyoruz." dedi.

Üniversitenin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Erenoğlu, öğrenciler ve akademisyenlerin katkılarıyla topluma fayda sağlayan projeler geliştirdiklerini söyledi.

Araştırma merkezlerinde yapılan çalışmaların sadece akademik dünyaya değil, endüstriye ve topluma da büyük katkılar sağladığını belirtti.

Törenin sonunda başarılı öğrencilere ödülleri takdim edilirken, Vali Vekili Abdulkadir Duran, Tuğamiral Mustafa Biçen, Öznur Benderlioğlu Doğangün, İsmail Kaşdemir ve velilerin de törene katıldığı gözlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Stadyumu'nun yıllar sonra ilk kez coşkuyla dolduğu törende, güvenlik görevlilerinin öğrencilere ve katılımcılara gösterdiği saygılı yaklaşım takdir topladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seydikemer'de Meydana Gelen Kazada Kamyon Tehlikeli Bir Şekilde Devrildi

Seydikemer'de Meydana Gelen Kazada Kamyon Tehlikeli Bir Şekilde Devrildi