Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Çanakkale Haber Çanakkale'de Balıkçılar Sezonun İlk Gününde Umduğunu Bulamadı

Çanakkale'de Balıkçılar Sezonun İlk Gününde Umduğunu Bulamadı

Çanakkale'de av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, hava muhalefeti nedeniyle sezonun ilk gününde az avlandı. Balıkçılar, ilerleyen günlerde bol balık bekliyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Çanakkale'de Balıkçılar Sezonun İlk Gününde Umduğunu Bulamadı

Çanakkale'de 15 Nisan'da başlayan av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, "vira bismillah" diyerek sezona başladı. Ancak kötü hava koşulları nedeniyle balıkçılar umduklarını bulamadı. Sezon hazırlıklarını tamamlayan Çanakkaleli balıkçılar, dün geceki hava muhalefeti nedeniyle avlanmakta zorlanırken, balıkhanedeki tezgahlar da boş kaldı.

Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Hasan Uysal, hava şartlarının avcılığı olumsuz etkilediğini belirterek, "Balıkçılar 5 aydır yatıyor, adaptasyon sorunu var. Takım, teşkilat bir anda yerine oturmaz. Bugün çok aktif olamazlar çünkü teknenin bakımlarını yaptılar. Karadeniz'de palamut, Marmara'da hamsi bol gözüküyor. İyi bir sezon olacağını tahmin ediyorum. Halkımız bu sene bol bol balık yiyecek." dedi.

Balıkçı Ali Dinç ise teknelerin ve takımların hazırlanması sürecinde olduğunu ifade ederek, "Tekneler, takımlar hazırlanıyor. Balık bulamıyorlar, ağı attıkları yerde ilişenlere takılıyor. Saat 00.00'da çıktılar. 1-2 saatte bu balığı hemen bulamazlar. Ege'de bilhassa hava muhalefeti balıkçıları zorladı." şeklinde konuştu. Sezonun ilerleyen günlerinde palamut, hamsi ve diğer balıkların bol olacağı öngörülüyor.

Balıkçı Volkan Kaşık da sezonun ilk gününde hava muhalefeti nedeniyle az balığın balıkhaneye geldiğini belirtti. "Vatandaş ilk gün umduğunu bulamayacak ama önümüzdeki günlerde havaların düzelmesiyle bolluk başlayacak. Balıkçılar özellikle palamudun çok olduğunu söylüyor. Vatandaş bu sene uygun fiyata balık yiyecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Petkimspor, Ege Cup’a Ev Sahipliği Yapacak

Petkimspor, Ege Cup’a Ev Sahipliği Yapacak