Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Çanakkale Haber Çeltik sektöründe umut veren gelişmeler

Çeltik sektöründe umut veren gelişmeler

Çanakkale'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ÇOMÜ ve Ticaret Borsası iş birliğiyle gerçekleşen çalıştayda, çeltik yetiştiricilerinin iklim değişikliğiyle mücadele yöntemleri ve çevresel etkinlikleri ele alındı. Ayrıca olası karbon vergisi uygulamalarının çeltik işletmelerine etkileri üzerine değerlendirmeler yapıldı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Çeltik sektöründe umut veren gelişmeler

Çanakkale'de Çeltik Üretimi Sektörü İçin Önemli Bir Çalıştay Gerçekleştirildi

Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya sektörün önde gelen isimleri yoğun ilgi gösterdi.

Önemli Konular Ele Alındı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Arda Aydın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.R.Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver ve diğer sektör temsilcileri, çeltik yetiştiriciliğinin iklim değişikliğinden nasıl etkilendiği, çevresel ayak izinin azaltılması ve olası karbon vergisi uygulamasının sektöre etkileri gibi konuları ele aldı.

Öneriler ve Sonuç Bildirgesi

Çalıştayın sonunda çeltik üretiminin sürdürülebilirliği için kuraklığa dayanıklı yeni çeltik çeşitlerinin geliştirilmesi, sulama sistemlerinin modernize edilmesi, organik gübre kullanımının teşvik edilmesi ve üreticilere eğitim ve teknik destek sağlanması gibi öneriler kabul edildi. Ayrıca, çeltik yetiştiricilerinin iklim değişikliğine karşı dirençli hale getirilmesi ve çevre dostu tarımsal uygulamaların benimsenmesi için araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Destek ödemeleri yattı! Çiftçiler memnun

Destek ödemeleri yattı! Çiftçiler memnun