Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Çanakkale Haber Semizoğlu, "Büyük bir gurur kaynağı oldular" dedi

Semizoğlu, "Büyük bir gurur kaynağı oldular" dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2023 yılı ilk 1000 ihracatçı firma sıralamasında, Çanakkale'den üç firma da yerini aldı. Bu firmalar, Türkiye'nin ihracattaki gücünü temsil ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Semizoğlu, "Büyük bir gurur kaynağı oldular" dedi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu: Türkiye'nin İhracat ve İthalat Performansı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması 2023" araştırmasının sonuçlarını değerlendirdi.

Semizoğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye'nin ihracatı 2022'ye göre yüzde 0,5 artarak 255,4 milyar dolara ulaşmış, ithalat ise yüzde 2,9 azalarak 361,8 milyar dolar olmuştur.

2022'de yüzde 69,9 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı ise 2023'te yüzde 70,6'ya yükselmiştir. Türkiye, 2023 yılındaki dış ticaret performansıyla küresel ticaretteki payını yüzde 1,02'den yüzde 1,07'ye çıkarmıştır.

Öte yandan, "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" Listesi'nde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri de yer almıştır. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. 31., Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 211., Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. ise 544. sırada yer almıştır.

Semizoğlu, ülke kalkınmasında önemli bir rol oynayan tüm ihracatçı firmaları tebrik ederken, ilk 1000'de yer alan firmaları da kutladığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fethiye'de Düzenlenen Kurumlar Arası Turnuvada Başarı Elde Eden Sporculara Kupa Takdim Edildi

Fethiye'de Düzenlenen Kurumlar Arası Turnuvada Başarı Elde Eden Sporculara Kupa Takdim Edildi