Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Denizli Haber Denizli'deki ikinci doğal güzellik! Kaklık Mağarası, bayram tatilinde binlerce ziyaretçiyi misafir etti

Denizli'deki ikinci doğal güzellik! Kaklık Mağarası, bayram tatilinde binlerce ziyaretçiyi misafir etti

Honaz ilçesindeki Kaklık Mağarası, bayramda 6 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Mağaradaki suyun cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenirken, bitkiler ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Pamukkale'nin benzeri olan mağara bölgeye turist çekmeye devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Denizli'deki ikinci doğal güzellik! Kaklık Mağarası, bayram tatilinde binlerce ziyaretçiyi misafir etti

GEKA'nın Kaklık Mağarası'na Verdiği Destekle Alternatif Turizm Canlanıyor

Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan ve Pamukkale'ye benzerliğiyle dikkat çeken Kaklık Mağarası, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen bir proje ile turizme kazandırıldı.

GEKA, Honaz Belediyesi'ne Kaklık Mağarası İçin Proje Desteği Sağladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren GEKA, 2020 yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında Honaz Belediyesi'ne Kaklık Mağarası'nın alt yapı ve üst yapı olanaklarının iyileştirilmesi için proje desteği sağladı.

Kaklık Mağarası, Ziyaretçilerini Kendine Hayran Bırakıyor

Kaklık Mağarası, her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çekiyor. Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde bulunan mağara, sarkıtları ve dikitleriyle süslü olup, ziyaretçilerine benzersiz bir doğa deneyimi sunuyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'deki travertenlere benzer özelliklere sahip olan Kaklık Mağarası, içerisinde bulunan termal suyu ve doğal güzellikleriyle adeta bir doğa harikası.

Ziyaretçilerin cilt sağlığına olumlu etkileri olduğuna inanılan mağara içindeki berrak ve kükürt kokulu su, farklı bitki türleriyle de süslenmiş durumda.

Kaklık Mağarası, 6 bin ziyaretçiyi ağırlayarak 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, mağaraya girdiklerinde beklediklerinden çok daha etkileyici bir doğa harikasıyla karşılaştıklarını belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'yı gece korkutan sallantı! Depremin dehşet veren anı kameraya yansıdı

Manisa'yı gece korkutan sallantı! Depremin dehşet veren anı kameraya yansıdı