Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Dünya ABD'nin eski Başkanı Trump suçlu bulundu!

ABD'nin eski Başkanı Trump suçlu bulundu!

ABD eski Başkanı Trump, Stormy Daniels'e yasa dışı ''sus payı'' ödenmesi davasında 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Belgelerde tahrifat yapmaktan suçlu bulunan Trump, tarihe geçti. Cezası 11 Temmuz'da açıklanacak.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
ABD'nin eski Başkanı Trump suçlu bulundu!

ABD'de Eski Başkan Trump, Stormy Daniels'a Yaptığı 'Sus Payı' Ödemesiyle Suçlu Bulundu

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı 'sus payı' ödemesiyle ilgili kendisine yöneltilen 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu.

ABD Tarihinde Bir İlk: Trump, 'Sus Payı' Davasında Suçlu Bulundu

ABD tarihinde bir ilk olan olayda, Trump'ın 6 haftadır devam eden 'sus payı' davasında jüri kararını verdi ve mahkemenin 12 kişilik jüri heyeti, 34 ayrı suçlamadan tamamını kabul ederek Trump'ı suçlu buldu. Bu durum, ABD tarihinde eski bir başkanın suçlu bulunması açısından önemli bir dönemeç olarak kayıtlara geçti.

Karar Sonrası Trump'tan İlk Açıklama: "Rezalet ve Hileli Bir Duruşma"

Jürinin kararının ardından Trump medyaya yaptığı açıklamada, "Bu rezalet ve hileli bir duruşmaydı. İnsanlar burada ne olduğunu biliyor. Ben çok masum bir adamım. Ülkemizi ve anayasamızı savunuyorum." şeklinde konuştu. Trump, ülkenin içinde bulunduğu durumu eleştirerek, davanın siyasi gerekçelerle açıldığını savundu ve verilen kararı hileli bulduğunu belirtti.

Trump'ın cezasının verileceği tarih olarak 11 Temmuz 2024 belirlenirken, Stormy Daniels'a yaptığı 'sus payı' ödemesiyle ilgili süreç devam etmekte.

Eski ABD Başkanı Trump, 2023 yılında Stormy Daniels'e yaptığı 'sus payı' ödemesi nedeniyle suçlanmış ve bu suçlamaları reddetmişti. Ancak jüri kararıyla suçlu bulunan Trump, ABD tarihinde benzer bir durumla karşılaşan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Ticaret Odası'ndan kısırlaştırma kampanyasına destek!

İzmir Ticaret Odası'ndan kısırlaştırma kampanyasına destek!