Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Dünya Netanyahu'dan önemli açıklama

Netanyahu'dan önemli açıklama

İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın tutuklama talebini "antisemitizm" olarak eleştirdi. Netanyahu, Khan'ın bu kararının haksız ve yanlış olduğunu belirtti.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Netanyahu'dan önemli açıklama

İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısına Tepki Gösterdi

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan'ın tutuklama emri talebine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, video mesajıyla karşılık verdi.

Netanyahu: "Talep, Tüm İsrail Devletine Yönelik"

Netanyahu, Khan'ın talebinin "saçma ve yanlış" olduğunu belirterek, bu durumun "tüm İsrail devletine yönelik" olduğunu vurguladı.

İsrail Başbakanı, UCM Başsavcısını Eleştirdi

Netanyahu, Khan'ın İsrail askerlerini hedef aldığını iddia ederek, Khan'a Hamas ile İsrail askerlerini kıyaslamasının nedenini sordu ve İsrail ordusunu dünyanın en ahlaklı ordusu olarak nitelendirdi.

Khan'ın talebinin, üniversite kampüslerinden Lahey'e taşınan "yeni antisemitizmin" bir örneği olduğunu belirten Netanyahu, UCM'nin İsrail’in elini kolunu bağlama çabasının başarısız olacağına inandığını ve hiçbir uluslararası organın İsrail’i yok etmek isteyenleri engelleyemeyeceğini savundu.

Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları olarak da bilinen askeri kanadının komutanı olan ve Deif adıyla da bilinen Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu. İsrail ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarına ilişkin son sözü, Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçları söyleyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'de gazeteciler Başkan Doğan'ı ziyaret etti

Çanakkale'de gazeteciler Başkan Doğan'ı ziyaret etti