Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Eğitim Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs'ta eğitim verilecek mi?

Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs'ta eğitim verilecek mi?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Pazartesi günü okullarda tatil olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Tatil durumu ilgili makamların açıklamalarıyla netlik kazanacak.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs'ta eğitim verilecek mi?

Türkiye’de Milli Bayramlarda Resmi Tatil Uygulaması

Türkiye’de milli bayramlarda resmi tatil uygulaması yapılmaktadır ve bu uygulama, mesai günlerine denk gelen milli bayramlarda okulların da tatil olmasını sağlamaktadır.

Tatil Uygulaması Sıklıkla Sorgulanıyor

Mesai günlerine denk gelen milli bayramlarda ve bazen bayramın hemen sonrasındaki günlerde de tatil uygulaması yapılması, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi milli bayramların tatil olup olmayacağı konusunu sıklıkla gündeme getirmektedir.

Resmi Tatil ve Okul Tatili Durumu

Resmi tatil uygulaması, milli bayramların hafta sonu tatiline veya dini bayram tatiline denk gelmediği durumlarda gerçekleşmektedir. Bu yıl 19 Mayıs Pazar gününe denk geldiği için resmi tatil olmayacak, dolayısıyla 20 Mayıs Pazartesi normal bir iş günü olacaktır. Okullar da 19 Mayıs'ta tatil olmayacak ve öğrenciler, 20 Mayıs Pazartesi günü okullarına devam edeceklerdir. Üniversitelerde de benzer bir uygulama geçerli olacaktır, çünkü YÖK ekstra bir tatil kararı almamıştır. Bundan sonraki tatil ise Kurban Bayramı'nda olacaktır, ancak bu tatil de öğrencileri doğrudan ilgilendirmeyecektir, çünkü 14 Haziran'da okullar zaten yaz tatiline girecektir ve bayram tatili eğitim faaliyetlerine ara verilmeden geçecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediye, Yeni Personelleri İçin Kapılarını Açıyor! İş İlanı Detayları ve Başvuru Şartları Burada!

Belediye, Yeni Personelleri İçin Kapılarını Açıyor! İş İlanı Detayları ve Başvuru Şartları Burada!