Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Avrupa’da atıştırmalık pazarı gündemde

Avrupa’da atıştırmalık pazarı gündemde

Avrupa'da şekerleme ve atıştırmalık sektöründe şirket alımları hız kazanıyor. İHBİR Başkanı Kazım Taycı, Türk şirketlerinin bu süreçte aktif alıcı olduğunu açıkladı. Taycı, dört firmanın satın alınacağını ve bu yıl sonuna kadar işlemlerin tamamlanacağını belirtti. Toplamda 200 milyon dolarlık alım gerçekleşecek.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Avrupa’da atıştırmalık pazarı gündemde

Atıştırmalık Pazarı Pandemiyle Hızla Büyüyor

Atıştırmalık pazarı, global çapta hızlı büyüyen alanlar arasında yer alıyor ve bu büyümede pandeminin önemli bir rolü olduğu belirtiliyor.

2023’te Pazarın Büyüklüğü 236.9 Milyar Dolara Ulaştı

2023 yılında atıştırmalık pazarının Avrupa büyüklüğü 236.9 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu yıl yüzde 6.5 büyüme ile 252.3 milyar dolarlık bir ekonomi oluşması bekleniyor.

Türkiye'nin Atıştırmalık İhracatındaki Payı Artıyor

Türkiye'nin gümrükten gümrüğe atıştırmalık ve şekerleme ihracatındaki payı şu anda yüzde 1'lerde olup, Türkiye'nin bu payını artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçı Birlikleri (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, Türk şirketlerinin Avrupa'da markalaşma yatırımları yapmak için harekete geçtiğini ve bu konuda ciddi adımlar attıklarını ifade etti.

Kazım Taycı ayrıca Türkiye'nin atıştırmalık pazarındaki yerini güçlendirmek için Avrupa merkezli markalarla satın alma veya ortaklık yapma konularında Türk şirketlerinin masada olduğunu açıkladı.

Taycı, Türk şirketlerinin Avrupa'ya ilgisinin arkasında Türkiye algısını artırmak istemelerinin yanı sıra sağlıklı atıştırmalık pazarındaki büyümeden de faydalanmak istediklerini vurguladı.

Türkiye'nin atıştırmalık ihracatında öne çıkan ürünler olan helva ve lokumun yavaş ama sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Taycı, helva ihracatının 46.5 milyar dolar olduğunu ve lokumda da yurtdışı satışlarının arttığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir, Dünya Arı Günü etkinlikleriyle dikkat çekti

Balıkesir, Dünya Arı Günü etkinlikleriyle dikkat çekti