Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Ege Bölgesi'nden Yapılan İhracat Rakamı 1 Milyar 686 Milyon Doları Aştı!

Ege Bölgesi'nden Yapılan İhracat Rakamı 1 Milyar 686 Milyon Doları Aştı!

Ege İhracatçı Birlikleri, Mayıs ayında yüzde 8 artışla 1 milyar 686 milyon dolarlık ihracat yaparak toplamda 7 milyar 696 milyon dolarlık yılın ilk 5 ayında başarılı bir performans sergiledi.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Ege Bölgesi'nden Yapılan İhracat Rakamı 1 Milyar 686 Milyon Doları Aştı!

Ege İhracatçı Birlikleri Mayıs Ayında 1 Milyar 686 Milyon Dolarlık İhracat Yaptı

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Mayıs ayında %8 artışla 1 milyar 686 milyon dolarlık bir dış satım gerçekleştirdi. EİB'nin 2024 yılının ilk beş ayındaki toplam ihracatı 7 milyar 696 milyon doları bulurken, son bir yıllık dönemdeki ihracatı ise 18 milyar 349 milyon dolara yükseldi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin Sektörel Dağılımı

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 207 milyon dolarlık bir dış satım yaparak zirvedeki yerini korurken, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği %4'lük bir artışla 146 milyon dolarlık döviz getirisiyle ikinci sıraya yerleşti ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üçüncü sırayı aldı, %18 artışla 139 milyon dolarlık ihracatla.

Ege Bölgesi İllerinin İhracat Performansı

Aydın, Ege Bölgesi'nden 88 milyon dolarlık bir dış satım yaparken, Kütahya 38 milyon dolarlık, Uşak 25 milyon dolarlık ve Afyonkarahisar 29 milyon dolarlık ihracat rakamlarına ulaştı. Bölgenin lideri olan İzmir ise 1 milyar 494 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek Ege Bölgesi toplamına büyük katkı sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'da kontrol artırıldı! Fırsatçılara göz açtırılmıyor

Manisa'da kontrol artırıldı! Fırsatçılara göz açtırılmıyor