Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Kademeli emeklilik gelecek mi? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

Kademeli emeklilik gelecek mi? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

Son dakika gelişmeleriyle gündeme gelen kademeli emeklilik, EYT'nin çıkmasıyla çalışanlar arasında fark yarattı. Kısmi emeklilik imkanı sunacak yasa detayları merak konusu. Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? soruları yoğun ilgi görüyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Kademeli emeklilik gelecek mi? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

Kademeli Emeklilik Hakkında Güncel Bilgiler

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalanamayanlar için önemli bir konu olan kademeli emeklilik, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK GELİYOR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 26 Şubat 2024 tarihli AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." dedi.

KADEMELİ EMEKLİLİK ÇIKIŞ TARİHİ

30 Mayıs 2024 tarihli Para Gündem programında konuşan Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, kademeli emeklilik konusunda, "Bu yeni yarattığı mağduriyetin büyüklüğü tabii hani bir seçim daha bekleyecek bana kalırsa." ifadesini kullandı ve muhtemelen konunun bir sonraki seçimde ele alınacağını belirtti.

KADEMELİ EMEKLİLİK ALTERNATİFLERİ

Kademeli emeklilik konusu muhalefet tarafından Meclis'e sunulmuş olsa da henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak olası senaryolardan biri, farklı prim günü şartlarına ve yaş sınırlarına dayanan kademeli emeklilik planıdır. Örneğin, 2005 sonrasında çalışanların emekli olabilmek için 6.700 prim gününe ve kadınlar için 46, erkekler için 48 yaşına ulaşmaları gerekebilir.

KADEMELİ EMEKLİLİK PLANI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AÖF Yaz Okulu kayıtları ne zaman başlıyor?

AÖF Yaz Okulu kayıtları ne zaman başlıyor?