Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Kurban Bayramı Sonrası Yakıt Fiyatları Yükselişte!

Kurban Bayramı Sonrası Yakıt Fiyatları Yükselişte!

Dolardaki dalgalanma ve brent petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına yansıyacak. Uzmanlar, Kurban Bayramı sonrasında benzin ve motorin fiyatlarına zam beklentisini dile getiriyor.
yazar
Haber Merkezi
Kurban Bayramı Sonrası Yakıt Fiyatları Yükselişte!

Akaryakıt Fiyatları Kurban Bayramı Sonrasında Yükselişte

Son dönemde doların dalgalanması ve brent petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarına direkt olarak yansıyarak, Kurban Bayramı sonrasında benzin ve motorin fiyatlarına çifte zam yapılacağı belirtiliyor.

Yakıt Fiyatlarına Bayram Sonrası Zam Bekleniyor

Sektör kaynaklarına göre, bayramın ardından benzin ve motorin fiyatlarında artış bekleniyor ve bu artışın her iki akaryakıt türünde de hissedilmesi öngörülüyor.

Yakıt Fiyatları Şehirlere Göre Değişiyor

Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle sürücüleri üzecek haberler gelmeye devam ediyor. NTV'nin aktardığına göre, 21 Haziran Cuma gününden itibaren benzin ve motorin fiyatlarına 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılarak litre fiyatlarının yükseleceği ifade ediliyor.

Ayrıca, yakın zamanda motorin fiyatlarına yapılan yaklaşık 1 lira 35 kuruşluk zamı hatırlatmak gerekirken, bu yeni zam ile birlikte akaryakıt fiyatlarının daha da artacağı vurgulanıyor.

Güncel akaryakıt fiyatları şehir bazında farklılık göstermekte olup, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki durum şu şekilde: İstanbul'da benzin fiyatı 40.17 TL, motorin fiyatı 40.60 TL iken; Ankara'da benzin fiyatı 41.28 TL, motorin fiyatı 41.68 TL ve İzmir'de benzin fiyatı 41.53 TL, motorin fiyatı ise 42.06 TL olarak belirlenmiştir.

Doların yükselişi ve brent petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarının yükselmesinde en büyük etken olarak gösterilirken, küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve yerel döviz kurlarındaki değişimlerin de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilediği ve bu durumun sürücüler için her geçen gün daha maliyetli bir hal aldığı belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'deki tüm ATM'lerde uygulanacak yeni düzenleme yarından itibaren hayata geçiyor!

Türkiye'deki tüm ATM'lerde uygulanacak yeni düzenleme yarından itibaren hayata geçiyor!