Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Ekonomi Özdemir, engelliler için ÖTV muafiyeti konusunda açıklamalarda bulundu

Özdemir, engelliler için ÖTV muafiyeti konusunda açıklamalarda bulundu

ÖTV indiriminde engellilere kısıtlama geliyor. Meclis'in yeni vergi paketiyle, miras yoluyla geçen araçlar için ÖTV muafiyeti sona eriyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
yazar
Haber Merkezi
Özdemir, engelliler için ÖTV muafiyeti konusunda açıklamalarda bulundu

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir: Engellilerin ÖTV'siz Araç Alma Hakkına Müdahale Sosyal Devlet Anlayışına Aykırıdır

Engellilerin ÖTV'siz araç alma hakkına müdahale edilmesi, sosyal devlet ilkesine ters düşmektedir diyen Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in, tasarruf tedbirleri kapsamında engellilerin ÖTV'siz araç alma hakkını sınırlamaya yönelik çalışmaları, engelli toplumunda büyük bir tepkiye neden olmuştur.

ÖTV Muafiyeti Engelliler İçin Önemli Bir Kazanım

ÖTV'siz araç alma hakkı, yıllar önce engelli sivil toplum örgütlerinin mücadelesi sonucunda hayata geçirilmiş ve engellilerin sosyal yaşama katılımını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır, özellikle ağır engelli bireyler için büyük bir önem taşımaktadır.

Engellilerin Haklarına Saygı Gösterilmelidir

Engellilerin ölümü durumunda yakınlarından ÖTV tahsil edilmesi, zaten ekonomik zorluklar içinde olan engelli ailelerini daha da olumsuz etkilemektedir ve bu durum sosyal devlet ilkesine aykırıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Genç kaza kurbanı: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Genç kaza kurbanı: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti