Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel 10 Haziran’dan itibaren yasak başlıyor!

10 Haziran’dan itibaren yasak başlıyor!

İstanbul Valiliği, 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak yasak kararını duyurdu. Detaylar için resmi açıklamaları takip edebilirsiniz.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
10 Haziran’dan itibaren yasak başlıyor!

İstanbul Valiliği, Ormanlık Alanlara Girişleri Yasakladı

İstanbul Valiliği, ormanlık alanlara girişlerin yasaklanacağını duyurdu ve yasağın 10 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında geçerli olacağını belirtti.

Yasak Kapsamı ve Detaylar

Valilik açıklamasına göre, İstanbul sınırları içinde bulunan piknik alanları, mesire yerleri, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm bölgelerinde piknik yapmak, spor yapmak ve yürüyüş gibi etkinlikler serbest olacak ancak ormanlık alanlarda mangal yakmak, tüp kullanmak, nargile içmek ve ateş yakmak yasaklanacak.

Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Önlemler

Orman Yasası'nın 31 ve 32. maddelerine dayanarak, köylerde ve mahallelerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç ve bitki örtüsü yakılması da yasaklanacak ve enerji nakil hatlarıyla ilgili kuruluşlar ormanlık alanlardan geçen bölgelerde gerekli bakımları yaparak yangın riskine karşı tedbir alacaklar.

Orman alanlarına yakın tesisler ve sanayi kuruluşları da ormanları etkileyebilecek faaliyetler öncesinde gerekli tüm tedbirleri almak zorunda kalacaklar.

Belediyeler, çöp toplama alanları etrafında yangın koruma bandı oluşturacak ve sokak hayvanlarını beslemek isteyenlerin, ilgili birimlere başvurarak izin almaları gerekecek.

Bu izinler, sokak hayvanlarını besleme amacı dışında piknik yapma ve ateş yakma yasaklarından muafiyet sağlamayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de Yangında 4 Kişilik Aile Son Anda Kurtarıldı!

Denizli'de Yangında 4 Kişilik Aile Son Anda Kurtarıldı!