Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel Çeşme ve Dikili'de 88 düzensiz göçmen yakalandı!

Çeşme ve Dikili'de 88 düzensiz göçmen yakalandı!

Ege Denizi'nde kaçak göçmen operasyonları devam ediyor. Son olarak İzmir açıklarında 88 düzensiz göçmen yakalandı. Türkiye Sahil Güvenlik ekipleri denizde güvenliği sağlamaya devam ediyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Çeşme ve Dikili'de 88 düzensiz göçmen yakalandı!

Düzensiz Göçmenler İzmir'de Yakalanmaya Devam Ediyor

Avrupa'ya geçiş rotası haline gelen İzmir'de düzensiz göçmenlerin yakalanmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Çeşme Açıklarında 58 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Yunan unsurları tarafından geri itilen lastik botlar içerisinde 25'i çocuk olan 58 düzensiz göçmen Çeşme açıklarında yakalandı.

Dikili Açıklarında 30 Göçmen Yakalandı

Dikili açıklarında da 30 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen ve Yunan unsurları tarafından geri itilen lastik botlar içerisinde 25'i çocuk 58 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 18 Mayıs saat 07.20’de, Çeşme ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik gemisi tarafından tespit edilen hareketli lastik botu durdurdu. Lastik bot içerisindeki 30 düzensiz göçmen yakalandı. Ekipler aynı gün Dikili açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen ve yardım isteyen lastik bot içerisindeki 15'i çocuk 38 göçmen ile Urla açıklarında Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilen lastik bot içerisindeki 10'u çocuk 20 göçmeni kurtardı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Ülkelerine geri gönderilecekleri belirtildi. Ancak bu sürecin hemen olmayabileceği ve düzensiz göçmenlerin ülkeleri ile yapılan anlaşmaların ve görüşmelerin bunda etkili olduğu ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alaşehir Atatürkçü Düşünce Derneği  bilgi yarışması düzenledi

Alaşehir Atatürkçü Düşünce Derneği bilgi yarışması düzenledi