Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel Firari gizli tanık Serdar Sertçelik Ayhan Bora Kaplan Operasyonu'nda tutuklandı.

Firari gizli tanık Serdar Sertçelik Ayhan Bora Kaplan Operasyonu'nda tutuklandı.

Emniyeti sarsan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında adı geçen Sertçelik, Macaristan'da yakalandı. Türkiye'ye iade süreci başladı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Firari gizli tanık Serdar Sertçelik Ayhan Bora Kaplan Operasyonu'nda tutuklandı.

Firari Serdar Sertçelik, Ayhan Bora Kaplan Soruşturması Kapsamında Yakalandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında hem sanık hem de gizli tanık olan firari Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalandı ve iade işlemleri başlatıldı.

Serdar Sertçelik'in Yakalanması ve İçişleri Bakanlığı Açıklaması

Soruşturma kapsamında firari olarak aranan Serdar Sertçelik, Macaristan'da 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, organize suç örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu belirtildi.

Serdar Sertçelik'in İddiaları ve Soruşturma Süreci

Ankara'da organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Serdar Sertçelik, Ayhan Bora Kaplan'a çalıştığı ve bazı eylemlere karıştığı belirtilerek tutuklanmış, ancak kendisi "yalan ve iftiralarla dolu beyanları zorla imzalattırıldığını" iddia etmişti.

İfade vermesinin ardından tanık koruma programına alındığını ancak istediği yere gidebildiğini söyleyen Sertçelik, operasyonun göstermelik olduğunu ve yurt dışına kaçmasına izin verildiğini iddia etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine soruşturma başlatmış ve üst düzey emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 10 şüpheliden 7'si tutuklanmıştı.

"M7" kod adıyla gizli tanıklık yapan Serdar Sertçelik'in yakalanmasıyla birlikte soruşturmada yurt dışına kaçmadan önce kimlerle görüştüğü ve elektronik kelepçeyle nasıl kaçtığı gibi sorular da yanıt bulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile Ali Yerlikaya bir araya gelecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile Ali Yerlikaya bir araya gelecek