Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel Havalimanı personeli işlerini yavaşlatmaya hazırlanıyor.

Havalimanı personeli işlerini yavaşlatmaya hazırlanıyor.

TBMM'de görüşülen Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin bazı maddeleri nedeniyle havalimanı çalışanları iş yavaşlatma eylemi başlatacak. Hükümlerin çalışma barışını bozacağı endişesiyle hareket eden çalışanlar, bu değişikliklere karşı tepkilerini gösterecek.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Havalimanı personeli işlerini yavaşlatmaya hazırlanıyor.

DHMİ Çalışanları, Havacılık Tazminatı Talebi İçin Eylem Kararı Aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nun bugünkü toplantısında, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile ilgili değişiklikler öngören kanun teklifi ele alınmaya başlandı.

Yapılan düzenlemelerin iş barışını olumsuz etkileyeceği endişesiyle havalimanı çalışanları, yarın iş yavaşlatma eylemi başlatacaklarını duyurdu. Komisyon, havalimanı çalışanlarının itirazları üzerine teklifte yer alan 26. maddeyi geri çekti.

İlgili madde, Pilot (DHMİ), Hava Trafik Başkontrolörü (DHMİ), Hava Trafik Kontrolörü (DHMİ) gibi pozisyonlardaki personeli kapsayarak ek ödemelerini belirliyordu.

Havacılık sendikaları ve dernekleri, adil bir Havacılık Tazminatı talebinde bulunarak, DHMİ çalışanlarının beklentilerinin karşılanmamasını eleştirdi ve teklifteki düzenlemeyi reddettiklerini açıkladı.

Yapılan ortak açıklamada, DHMİ çalışanlarının talepleri karşılanmadığı takdirde eyleme geçecekleri ve iş yavaşlatma eyleminin devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Günlük Burç Yorumları: 6 Haziran'da sizi neler bekliyor?

Günlük Burç Yorumları: 6 Haziran'da sizi neler bekliyor?