Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel Manisalılar da dahil olmak üzere uzun kuyruklar oluşturanlar Midilli Adası'na akın ediyor

Manisalılar da dahil olmak üzere uzun kuyruklar oluşturanlar Midilli Adası'na akın ediyor

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda Kurban Bayramı öncesinde feribot seferlerinin yoğunluğu arttı. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi şehirlerden gelen tatilciler, Midilli'ye geçmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
yazar
Haber Merkezi
Manisalılar da dahil olmak üzere uzun kuyruklar oluşturanlar Midilli Adası'na akın ediyor

Ayvalık ve Midilli Arasındaki Feribot Seferleri Yoğun Talep Görüyor

BALIKESİR (İHA) - Ayvalık ile Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri, artan talebi karşılamak için ek seferler düzenliyor.

Ayvalık'ı ziyaret eden turizm firması sahibi Engin Jale, özellikle Midilli ve diğer Ege adalarına büyük ilgi olduğunu belirtti.

Jale, bu yıl Kurban Bayramı'nda Midilli-Ayvalık arasında sefer düzenleyen 4 firma tarafından işletilen feribotların yoğunluğa rağmen başarılı bir şekilde hizmet verdiğini açıkladı.

Engin Jale, "Sabah ve öğle saatlerinde kalkan feribotlar, sadece yolcuları değil, özel araçları da taşıyor ve her seferinde doluluk yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Bayram öncesi 2 bin 500 kişinin Midilli'ye gitmeyi planladığını belirten Jale, bayram boyunca ise 10 bin kişinin adaya geçiş yapmasını beklediğini dile getirdi.

Murat Kuru isimli bir tatilci ise Ayvalık'a Kırklareli'nden geldiğini ve Midilli Adası'nı tercih etmelerinin en büyük nedeninin vize işlemlerinin kolaylığı olduğunu söyledi.

Kuru, Midilli'nin ekonomik olmasını da tercih sebeplerinden biri olarak göstererek, "10 yıl önce onlar bize geliyordu, şimdi ise biz onlara gidiyoruz." dedi.

Turizm acentesi sahibi Eşref Jale de, 9 günlük süreçte 10 bin kişinin Midilli'yi ziyaret etmesini beklediklerini belirtti.

Eşref Jale, Türk tatilcilerin Midilli'ye ilgisinin artmasında kapıda vize uygulamasının etkili olduğunu vurgulayarak, "Avrupa Birliği'nin vize konusundaki tutumu, Yunanistan'ın kapıda vize uygulamasını başlatmasıyla birlikte talebi artırdı." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda 7 bin kişinin Midilli'ye gittiğini hatırlatan Jale, bu bayramın ise 10 bin kişiye ulaşabileceğini öngördüklerini dile getirdi.

Eşref Jale, Kurban Bayramı süresince ek seferler düzenlediklerini ve talebe bağlı olarak sefer sayısını artırabileceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Piriştina kimdir ve neden vefat etti?

Ahmet Piriştina kimdir ve neden vefat etti?