Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel SGK yerel basına bir darbe daha vurdu!

SGK yerel basına bir darbe daha vurdu!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, Basın İlan Kurumu aracılığıyla yerel gazetelere verilen ilanlardaki satış limitini 500 bin liradan 2 milyon 500 bin liraya yükselttiği açıklandı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
SGK yerel basına bir darbe daha vurdu!

SGK, yerel gazetelere verilen ilanlarda satış limitini 500 bin liradan 2 milyon 500 bin liraya çıkardı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yerel gazetelere verilen ilanlarda satış limitini 500 bin liradan 2 milyon 500 bin liraya yükselterek yeni bir düzenleme getirdi.

Yerel gazetelerin bütçesine olumsuz etkisi olacak

SGK'nın aldığı bu kararın, yerel gazetelerin bütçelerini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

SGK'nın Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar, yerel gazeteler için önemli değişiklikler getirecek

SGK'nın Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu kararın, yerel gazeteler için önemli değişiklikler doğurması bekleniyor.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, 2 milyon 500 bin lira altındaki satış bedeli olan ilanların artık yerel gazetelerde yayınlanmayacağı belirtiliyor.

Yerel gazeteler için önemli bir gelir kaynağı olan Basın İlan Kurumu'ndan gelen parayı tehlikeye sokabilecek bu durum, sektörde endişe yaratıyor.

Gayrimenkul satış ilanlarının rayiç bedellerine göre belirlenecek limitler dahilinde yerel veya ulusal gazetelerde yayınlanacağı ifade ediliyor.

Yeni düzenlemeye göre, satış ilanlarında yer alan muhammen bedeli 10 milyon TL üzerinde olan taşınmazların Türkiye genelinde yayın yapan gazetelerde de yer alabileceği vurgulanıyor.

Muhammen bedeli en az 2 milyon 500 bin TL ila 10 milyon TL arasında olan taşınmazların satış ilanlarının ise sadece mahalli gazetelerde yayınlanacağı belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otogar'a gidecek olanlar dikkat! ESHOT durakları değişti

Otogar'a gidecek olanlar dikkat! ESHOT durakları değişti