Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Genel Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar: 2028'de Orta Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerin İhracat Payı %49,5'e Yükseltilecek

Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar: 2028'de Orta Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerin İhracat Payı %49,5'e Yükseltilecek

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, 2023'te %40,4 olan orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin ihracat payını 2028'de %49,5'e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yapılan açıklamada, AR-GE ve inovasyona dayalı projelerle ihracatın artırılacağı belirtildi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar: 2028'de Orta Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerin İhracat Payı %49,5'e Yükseltilecek

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 93'üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılış resepsiyonunda, 2023'te %40,4'e ulaşan orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin ihracat içindeki payını 2028'de %49,5'e yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.

Ağar, Ticaret Bakanlığı olarak pazar çeşitliliğini artırmak adına Uzak Ülkeler Stratejisi ve İslam Ülkeleriyle İhracatı Geliştirme Stratejisi'ni hayata geçirdiklerini vurgulayarak, Türk ihraç ürünlerini dünya genelinde tanıtmak için 2028 ihracat tanıtım ve pazarlama vizyonu kapsamında çeşitli projeler uyguladıklarını ifade etti. Ayrıca, AR-GE, inovasyon, tasarım, markalaşma, uluslararası rekabetçilik ve e-ihracat gibi alanlarda ihracatın dijitalleşmesine yönelik desteklerin artırılacağını söyledi.

Diğer Konuşmacılar:

İzmir Valisi Süleyman Elban: Atatürk'ün vizyonu ile kurulan fuarın Türkiye ile özdeşleştiğini ve yıllardır devam eden bu başarının arkasında büyük bir destek olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: İEF'nin onur konuğu ili olarak fuara kapsamlı bir katılım sağladıklarını ve Ege'nin ruhunu temsil eden İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay: Fuarı daha ileriye taşımak için çalıştıklarını ve bu yıl fuara 14 ülke ile Türkiye'den 53 şehirden katılım sağlandığını, özel misafir ülkenin Küba ve onur konuğu ilin İstanbul olduğunu açıkladı.

Resepsiyona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi partilerin il başkanları katıldı. Fuarın özel konuğu olan insansı robot Sophia da sahne alarak sunucunun sorularını yanıtladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe, Ege Derbisinde Bodrum FK'yi 2-0 Mağlup Etti

Göztepe, Ege Derbisinde Bodrum FK'yi 2-0 Mağlup Etti