Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Çanakkale'deki yangın faciasında antik limanda mahsur kalanlara Sahil Güvenlik yetişti: 99 kişi kurtarıldı!

Çanakkale'deki yangın faciasında antik limanda mahsur kalanlara Sahil Güvenlik yetişti: 99 kişi kurtarıldı!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde başlayan yangın, Assos Ören Yeri'ne sıçradı. Antik limanda mahsur kalan 99 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Çanakkale'deki yangın faciasında antik limanda mahsur kalanlara Sahil Güvenlik yetişti: 99 kişi kurtarıldı!

Assos Antik Kenti'nde Yangın: 99 Kişi Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı'nı tehdit ederek Assos Antik Limanı'nda mahsur kalan 99 kişinin Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığı belirlendi.

Behramkale Köyü Yakınlarında Çıkan Yangın Hızla Büyüdü

Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü yakınlarında 27 Haziran'da meydana gelen makilik yangın, rüzgarın da etkisiyle kontrolsüz bir şekilde yayılarak Assos Antik Kenti'ne ulaştı.

Yangına Hava ve Kara Aracı Müdahale Etti

Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda helikopter, uçak, ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı sevk edildi, 225 personel yangınla mücadele etti.

Yangın, 5 helikopter, 10 uçak, 4 ilk müdahale aracı, 20 arazöz ve su ikmal aracı ve 225 personelle kontrol altına alındı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir arazöz de alevlerle mücadele ederken personel son anda aracı terk etti.

Yangın sonucunda Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı gibi tarihi kalıntılar zarar gördü, 31 hektarlık orman dışı alan tahrip oldu.

Assos Antik Limanı'nda mahsur kalan 99 kişinin Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldığı açıklandı. Sahil Güvenlik Gemisi ve Botları sayesinde kurtarılan vatandaşlar Küçükkuyu Sahil Güvenlik İskelesi'ne güvenli bir şekilde ulaştırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'da Fırtına Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olunması Gereken Saatler Hakkında Bilgilendirildi!

Manisa'da Fırtına Uyarısı: Vatandaşlar Dikkatli Olunması Gereken Saatler Hakkında Bilgilendirildi!