Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te Deniz Platformları Teslim Töreni'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te Deniz Platformları Teslim Töreni'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te Aksaz Tersanesi Komutanlığı'nın açılış ve deniz platformları teslim törenine katıldı. Erdoğan, Pirireis denizaltının hizmete alınacağını ve diğer deniz araçlarıyla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlendirilmesi ve deniz kuvvetlerinin modernizasyonuna dair açıklamalar yapıldı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te Deniz Platformları Teslim Töreni'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri için kritik öneme sahip Pirireis denizaltının hizmete alınacağını duyurdu. Erdoğan, "Hızırreis denizaltımıza bayrak çekiyoruz ve seyir testlerini başlatıyoruz. Muratreis denizaltımızın havuz donatım faaliyetlerine başlıyor, ayrıca iki, üç, dört numaralı akaryakıt gemileri ile 3 bin tonluk denizaltı havuzunu da hizmete sunuyoruz. Gemilerimizin ve denizaltımızın inşasında emeği geçen her bir kardeşime kalpten teşekkür ediyor, ülkemiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu ve küresel güç mücadelelerinin ortasında yer aldığını belirterek, "Bu topraklardaki bin yıllık mevcudiyetini şehitlerinin mübarek kanlarına ve fedakarlıklarına borçlu olan bir milletiz. Mavi Vatanımızda ve uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 2002 yılından bu yana "Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu" şiarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni her alanda güçlendirme çabasında olduklarını vurguladı.

Donanmanın kapasitesini ve caydırıcılığını artırmak için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Erdoğan, projeleri tamamlanan, yapımına başlanan, modernize edilen veya teslim alınan platformlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan’ın Ege Adalarında Turist Kaybolma Olaylarında Artış: 20 Kayıp, 8 Ölü

Yunanistan’ın Ege Adalarında Turist Kaybolma Olaylarında Artış: 20 Kayıp, 8 Ölü