Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Ege İhracatçı Birlikleri ABD’deki Turkish Tastes Başarısını Kutladı: İhracatta Büyük Artış

Ege İhracatçı Birlikleri ABD’deki Turkish Tastes Başarısını Kutladı: İhracatta Büyük Artış

Ege İhracatçı Birlikleri, ABD’de yürüttüğü Turkish Tastes projesiyle Türk gıda ürünlerinin ihracatını artırarak büyük bir başarı yakaladı. Proje, ABD’deki en büyük gıda distribütörleriyle işbirlikleri kurarak Türk firmalarının ihracatını destekliyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Ege İhracatçı Birlikleri ABD’deki Turkish Tastes Başarısını Kutladı: İhracatta Büyük Artış

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ABD’de yürütülen “Sağlıklı Beslenmede Türk Ürünlerinin Önemi Turkish Tastes-TURQUALITY Projesi” kapsamında çekilecek tanıtım filmi için bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yaklaşık 6 yıldır ticarileşme yolunda büyük adımlar attıklarını ve ABD’nin en büyük gıda distribütörleriyle Türk firmalarının işbirlikleri kurduğunu belirtti. Eskinazi, ABD HoReCa sektörü, üretici, dağıtıcı, toptancı, perakendeci, restoran birlikleri, gıda yatırımcıları ve aşçılık okulları ile büyük bir network oluşturduklarını ve Turkish Tastes’in ABD’deki başarılarından gurur duyduklarını ifade etti.

2019-2023 yılları arasında ABD’nin toplam gıda ithalatı yüzde 35 artışla 156 milyar dolardan 211 milyar dolara yükselirken, Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yüzde 100’ün üzerinde artarak 708 milyon dolardan 1 milyar 712 milyon dolara ulaştı. Eskinazi, “Her geçen gün büyüyen Turkish Tastes markamızla ve Ticaret Bakanlığımızın ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’ vizyonu ile uyumlu hareket ediyoruz,” dedi.

EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, biri zeytinyağı, diğeri kuru meyve sektöründen iki firmanın ABD’nin en büyük ikinci gıda distribütörü US Foods’a tedarikçi olduğunu açıkladı. Firmaların ürünlerini kendi markalarının yanında Turkish Tastes markasıyla da göndereceklerini belirtti.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, gelecekte hem ABD’de hem de diğer ülkelerde gerçekleştirecekleri çalışmaları Turkish Taste projesi kazanımlarıyla birleştirerek sürdüreceklerini söyledi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Turkish Taste projesi ve fuar organizasyonları sayesinde Türkiye'nin ABD'ye olan su ürünleri ve hayvansal mamulleri ihracatının 2023 yılında yüzde 18 artarak 123 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Uygun, proje kapsamında oluşturdukları 360 derece döngünün ihracatçılardan başlayıp ABD’deki son tüketicilere kadar ulaştığını belirtti. Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk ise sektörün ABD’ye olan ihracatının 700 milyon dolara ulaştığını ve projenin Ur-Ge projeleriyle destekleneceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekliler İçin Ege'nin Sakin Köşeleri: Söke, Foça ve Bayındır

Emekliler İçin Ege'nin Sakin Köşeleri: Söke, Foça ve Bayındır