Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'a geri döndü.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'a geri döndü.

Gültan Kışanak, Diyarbakır'a dönüşünden sonra, "Vicdan bu mücadelede kazandı, Kobani gibi. Kobani kumpas davası da tarihin çöp sepetine atılacak" açıklamasında bulundu.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Haberleri
Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'a geri döndü.

Gültan Kışanak, Diyarbakır'a Dönüşünde Mücadele ve Vicdan Üzerine Konuştu

Geçtiğimiz gün Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden tahliye edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak, 7,5 yıl aranın ardından Diyarbakır'a döndü.

Mücadelede Vicdanın Kazandığını Belirten Kışanak, Kobani Davasını Değerlendirdi

Kışanak, Diyarbakır Havalimanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Burada yaptığı konuşmada, "Eksik geldik, tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz. Kobani bir vicdan sorunudur. Sonrasında Kobani kumpas davası olarak önümüze getirildi. Hala da böyle devam ediyor. Bir kez daha biz vicdanı ve vicdansızlığı tartma, anlama ve görme imkanı gördük. Bu mücadelede vicdan kazandı. Tıpkı Kobani’nin kazandığı gibi. Kobani kumpas davası da hak ettiği gibi tarihin çöp sepetine atılacak. Biz de bütün arkadaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağız. Hep birlikte gelip Amed’e özgürlük halayına duracağız. Bugün eksiğiz, bugün biraz yaralıyız. Arkadaşlarımız kalbimizde, mücadelemiz de bizimle birlikteler. Onlar da böyle istiyor" şeklinde konuştu.

Figen Yüksekdağ'ın Mesajını Aktaran Kışanak, Mücadele Kararlılığını Vurguladı

Kışanak, HDP eski Eş Başkan Figen Yüksekdağ'ın selamlarını ileterek, "Figen başkanın herkese, halklarımıza çok çok selamları var. ‘Direnerek, bugünlere geldik. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz’, dedi. Bugün mesajını sizler de gördünüz. ‘Kimse yüzünü eğmesin’, diyor. Bizim için verilen karar bir mücadele gerekçesidir. Tabi ki hepimiz üzüldük, haksız, hukuksuz karar, kumpasın devamı niteliğindedir. Bunu aşacağız. Amed’e bütün arkadaşlarımızın selamını mücadele umutlarını getirdim" ifadelerini kullandı.

Kışanak ve beraberindekiler daha sonra DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü'ne geçerek destekçileriyle buluştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Konut Fiyatları Yükseliyor! Satışlar Düşüşte

Diyarbakır'da Konut Fiyatları Yükseliyor! Satışlar Düşüşte