Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 Yaşında Hayatını Kaybetti

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 Yaşında Hayatını Kaybetti

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, lenf kanseri tedavisi gördüğü İzmir'deki hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Mendi'nin cenaze programının detayları henüz netleşmedi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 Yaşında Hayatını Kaybetti

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, 73 yaşında hayatını kaybetti. İzmir'deki özel bir hastanede lenf kanseri tedavisi gören Mendi, çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Mendi'nin cenaze programının detayları henüz netleşmedi.

Galip Mendi, 1951 yılında Ankara'da doğdu. 1970'te Kara Harp Okulu'ndan, 1971'de Piyade Okulu'ndan ve 1985'te Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. 1998 yılında tuğgeneral rütbesiyle 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı görevlerinde bulundu. 2003'te tümgeneral rütbesiyle Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı ve Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini üstlendi.

2007 sonrası korgeneral rütbesiyle Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı, Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı, Eğitim Kolordusu Komutanlığı ve 8'inci Kolordu Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2012'de orgeneral rütbesiyle 2'nci Ordu Komutanlığı ve Ege Ordusu Komutanlığı görevlerine atandı. Son olarak 5 Ağustos 2015'te Jandarma Genel Komutanlığı görevini üstlendi.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında Tuğgeneral Timurcan Ermiş tarafından alıkonulmuş ve 16 Temmuz'da kurtarılmıştı. İki gün sonra strese bağlı olarak spazm ve çeşitli sağlık sorunları yaşamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sipay Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir: "Zor Maçı 3-1 Kazandık"

Sipay Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir: "Zor Maçı 3-1 Kazandık"