Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem İzmir Belediyesi, Yerel Ekmek Üretimine Özel Dikkat!

İzmir Belediyesi, Yerel Ekmek Üretimine Özel Dikkat!

İzmir'de Belediye Halk Ekmek Fabrikası, özel ekmek üretimine başladı ve çölyak hastalarını sevindirdi. Yapılan duyuruyla özel ekmek satışa sunuldu, vatandaşlar için önemli bir adım atıldı.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
İzmir Belediyesi, Yerel Ekmek Üretimine Özel Dikkat!

İzmir'de Özel Ekmek Üretimi

İzmir'de birçok vatandaşı yakından ilgilendiren duyuru yapıldı.

Belediye Halk Ekmek Fabrikası, özel ekmek üretimi yaparak yeni bir ürünü satışa sundu.

İzmir'de çölyak hastalarına özel ekmek üretildi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’deki Halk Ekmek Fabrikası’nda sadece çölyak hastalarının tüketebileceği yeni bir ekmek üretimi gerçekleştirildi.

Yeni ürün, 10 Haziran itibariyle satışa sunuldu ve Fenilketonüri (PKU) hastaları ise üretimi devam eden glütensiz ekmekten faydalanmaya devam edebiliyor.

Özet: İzmir'de Belediye Halk Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için özel ekmek üretti ve bu ürün 10 Haziran'da satışa sunuldu.

Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Ali Kalmış, “Fabrikamızda 2010 yılından itibaren glütensiz ekmek üretimi gerçekleştirmekteydik, ancak çölyak hastalarının isteği doğrultusunda sadece onlar için özel bir ekmek üretmeye karar verdik ve 10 Haziran itibariyle satışa sunduk” dedi.

Ali Kalmış'a göre yeni ürün, çölyak hastalarının özel talepleri doğrultusunda geliştirildi ve 25 TL'den satışa sunulacak.

Yeni ekmek çeşidi, çölyak hastalarının beğenisini toplarken, fenilketonüri hastaları ise mevcut üründen almaya devam edecekler.

Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye'nin zorlu ekonomik koşullarında halka uygun fiyatlı ve sağlıklı ekmek sunmaya devam ediyor ve çeşitli ekmeklerin satışını yapıyor.

Glütensiz ekmek çeşitleri ve karakılçık ekmeği, Halk Ekmek büfelerinden veya Grand büfelerinden temin edilebiliyor; ayrıca kargo ile vatandaşlara da ulaştırılabiliyor.

Çölyak hastalığı, glütene karşı ömür boyu süren bir alerji ve hassasiyetle karakterizedir ve hastalar glüten içermeyen gıdalarla beslenmelidir.

Fenilketonüri ise kalıtımsal bir hastalıktır ve tedavisi, hastalığı olan çocukların fenilalaninden kısıtlı bir diyetle beslenmesini içerir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nemrut Dağı'nda Bayram Süresince 8 Bin Ziyaretçi Göz Kamaştırdı!

Nemrut Dağı'nda Bayram Süresince 8 Bin Ziyaretçi Göz Kamaştırdı!