Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Kobani davası tüm dünyada konuşuluyor!

Kobani davası tüm dünyada konuşuluyor!

Türkiye'de Kobani Davasında çıkan karar dünya basınında yer aldı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Kobani davası tüm dünyada konuşuluyor!

Kobani Davasında Verilen Karar Dünya Basınında Yankı Buldu

Türkiye'de Kobani Davası'nda alınan kararlar dünya basınında geniş yer buldu; HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi, 108 sanıklı davada beş tahliye ve 12 beraat kararı çıktı.

Reuters: Siyasi Gerilimleri Körükleyebilir

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Türkiye'de Kobani Davası'nda verilen kararların HDP çevresindeki siyasi gerilimleri körükleme potansiyeline sahip olduğunu belirtti ve Demirtaş'ın hapiste olmasına rağmen etkili bir siyasi figür olmaya devam ettiğini vurguladı.

AFP: Suriye Savaşının Etkileri Hala Devam Ediyor

Fransa merkezli Agence France-Presse (AFP) haber ajansı, Kobani Davası'nın kaynağını 10 yılı aşkın süredir devam eden Suriye savaşının karanlık dönemlerinden aldığını belirterek, Demirtaş'ın devletin birliğini bozmak da dahil olmak üzere onlarca suçtan mahkum edildiğini aktardı.

Financial Times: Kürt Siyasi Hareketine Baskının Bir Parçası Olarak Görülüyor

İngiltere'nin The Financial Times gazetesi, Kobani Davası'nı Kürt siyasi hareketine yönelik baskının bir parçası olarak gördüğünü ve Demirtaş'ın en uzun hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çekti, ayrıca binlerce Kürt aktivistin hapiste olduğunu belirtti.

ZDF: Erdoğan'ın Rakibi ve Muhalefetin Umuduydu

Almanya'nın kamu yayıncılarından Alman İkinci Kanalı (ZDF), Kobani Davası'nda Demirtaş'a verilen 42 yıl hapis cezasını duyurarak, Demirtaş'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi ve muhalefetin umudu olduğunu ancak şimdi hapis cezasına çarptırıldığını aktardı.

Die Zeit: Partisi ve Destekçileri Üzerinde Büyük Etki Sahibiydi

Almanya'nın Die Zeit gazetesi, Demirtaş'ın hapishaneden partisi ve destekçileri üzerinde büyük bir etki sahibi olduğunu vurgulayarak, HDP'ye açılan kapatma davasını anımsattı ve Erdoğan'ın HDP'yi 'PKK'nin uzantısı' olarak itham ettiğini belirtti.

Der Spiegel: Erdoğan’ın Ciddi Rakibi Olarak Görülüyordu

Almanya'nın Der Spiegel dergisi, Kobani Davası'nda Demirtaş'a verilen 42 yıllık hapis cezasının, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ciddi bir rakibi olarak görülen Demirtaş'ın tutuklanmasıyla sonuçlandığını ve bu durumun 2016'da gerçekleştiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzurum'da vahşi cinayete iyi hal indirimi...

Erzurum'da vahşi cinayete iyi hal indirimi...