Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Tarihi camilerin minyatürleri özenle inşa ediliyor

Tarihi camilerin minyatürleri özenle inşa ediliyor

yazar
Ali
Editör
Tarihi camilerin minyatürleri özenle inşa ediliyor

Emekli Ali İhsan Kocaçay, Afyonkarahisar'da Minyatür Cami ve Hat Sanatı Eserleriyle Tanınıyor

Afyonkarahisar'da ikamet eden 83 yaşındaki emekli Ali İhsan Kocaçay, minyatür cami yapımıyla başladığı sanat hayatında hat sanatı alanında da önemli eserler ortaya koyuyor.

Ali İhsan Kocaçay, gençliğinde minyatür cami yapımına başlayarak, tahta üzerinde camilerin minyatürlerini oluşturmaya başladı ve zamanla bu alanda kendisini geliştirerek Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait cami ve medreselerin minyatürlerine yoğunlaştı.

Emekli olduğu dönemde hat sanatına da ilgi duyan Kocaçay, son yıllarda bu alanda da yoğun bir şekilde çalışmalar yaparak, kendi çabalarıyla öğrendiği hat sanatında çeşitli eserler meydana getirdi.

Toplamda 40 eser üreten Kocaçay, bunların 20 tanesini küfi yazıyla oluşturduğunu belirtiyor ve uzun yıllar boyunca boş zamanlarını minyatür yaparak değerlendirdiğini dile getiriyor.

Kocaçay, yaptığı açıklamada, "Yıllar süren araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgi birikimi ve el becerisiyle toplamda 90 adet cami ve medrese minyatürü oluşturdum. Ayrıca kendi çabalarımla hat sanatını öğrenerek eserler meydana getirmeye başladım" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gübretaş'ta gözler 25 Kasım'da gerçekleşecek olan etkinliğe çevrildi

Gübretaş'ta gözler 25 Kasım'da gerçekleşecek olan etkinliğe çevrildi