Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Gündem Türk Turistler Kuzey Ege Adalarına Akın Ediyor: 7 Günlük Ekspres Vize İle Rekor Ziyaretçi

Türk Turistler Kuzey Ege Adalarına Akın Ediyor: 7 Günlük Ekspres Vize İle Rekor Ziyaretçi

Türkiye vatandaşlarına yönelik 7 günlük “ekspres vize” uygulamasının başlamasıyla Türkiye'den Kuzey Ege adalarını ziyaret eden turist sayısı 254 bin 213 ile rekor kırdı. Vize, 10 Yunan adası ve 14 limana erişim sağlıyor ve yılın her döneminde alınabiliyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Türk Turistler Kuzey Ege Adalarına Akın Ediyor: 7 Günlük Ekspres Vize İle Rekor Ziyaretçi

Yunanistan gazeteleri, Türkiye vatandaşlarına yönelik 7 günlük “ekspres vize” uygulamasının başladığı bu yılın nisan ayından bu yana, Türkiye'den Kuzey Ege adalarına ziyaret eden turist sayısının 254 bin 213 ile rekor kırdığını duyurdu. Ekathimerini.com’da yer alan habere göre, Bölge Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, bu yılın nisan ayından bu yana Türkiye'den Kuzey Ege adalarını toplamda 372 bin 495 turist ziyaret etti. Bu turistlerin 254 bin 213'ü Türk vatandaşı olup, 92 bin 018'i Midilli, 89 bin 456'sı Sakız ve 72 bin 739'u Sisam adasına gitti. Türkiye'den adalara ulaşan Avrupalı turistlerin sayısı ise 80 bine ulaştı, bu grubun büyük çoğunluğu Türk kökenli.

7 günlük geçerliliği olan, 60 avro tutarındaki ekspres vize, 10 Yunan adası ve 14 limana erişim sağlıyor. Vize, turist sezonu dışında yılın herhangi bir zamanında alınabiliyor ve Yunanistan’ı terk edip başka bir yere seyahat etme imkanı tanımıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümünde Panel ve Sergi Düzenlenecek

İzmir'in Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümünde Panel ve Sergi Düzenlenecek