Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber CHP'den Sancaklı Mahallesi'nde Yangın Ziyareti: "İtfaiye Kadroları İçin Beklemeksizin Onay Verilsin"

CHP'den Sancaklı Mahallesi'nde Yangın Ziyareti: "İtfaiye Kadroları İçin Beklemeksizin Onay Verilsin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir'de çıkan orman yangınından etkilenen Sancaklı Mahallesi'ni ziyaret etti. Zeybek, itfaiye kadroları için bakanlıklardan acil onay talep ederken, yangınlara müdahale konusundaki eksiklikleri de eleştirdi.
yazar
Semra Köylü
Editör
Haberleri
CHP'den Sancaklı Mahallesi'nde Yangın Ziyareti: "İtfaiye Kadroları İçin Beklemeksizin Onay Verilsin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınından etkilenen Sancaklı Mahallesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve diğer partililer yer aldı. Zeybek, mahalle sakinlerini dinledikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Son günlerde özellikle ağustos ayı içinde çok sayıda orman yangınıyla karşı karşıya kaldı ülkemiz," diyen Zeybek, yangınların Türkiye genelinde büyük zararlara yol açtığını belirtti. "Bulunduğumuz Sancaklı başta olmak üzere, burada küçükbaş hayvancılıkla uğraşan, arıcılık faaliyetinde bulunan, zeytinle geçimini sağlayan köylülerimizin de ciddi zararları olduğunu gördük," diyerek, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Bunların maaşını biz ödüyoruz, vergilerini biz ödüyoruz, SGK primlerini biz ödüyoruz ama engelleyen sizsiniz," diyen Zeybek, CHP yönetimindeki belediyelerin itfaiye memuru istihdamına yönelik taleplerine bakanlıklardan cevap gelmemesine tepki gösterdi. "İzmir, İstanbul, Ankara büyükşehir belediyelerinin daha çok itfaiye memuru barındırmasının size ne zararı var?" diye sordu.

Zeybek, yangınlara müdahale konusunda eksiklikleri de eleştirerek, "Orman yangınları, uçak ve helikopter desteğiyle söndürülemediğinde, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak kontrol altına alınması zorlaşıyor. Lüksten tasarruf yapmadığınızı biliyoruz, peki orman yangınlarına müdahale edecek helikopter ve uçakları ne zaman temin edeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

"Neden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin orman yangınlarında görev almasıyla ilgili bir düzenleme yapılmıyor?" diye soran Zeybek, TSK'nın orman yangınlarına müdahale etmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

"Kayıplarını giderme konusunda bütün gücümüzle destek olacağız," diyerek CHP'nin vatandaşlara hukuki ve maddi destek sağlayacağını belirten Zeybek, "Belediyelerimiz, vatandaşlarımızın yanında. Maddi kayba uğramış olan köylülerimiz ve yurttaşlarımıza her türlü hukuki desteği vereceğiz." dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Heyeti, Tutuklu Dilruba Kayserilioğlu'nu Cezaevinde Ziyaret Etti: "Özgürlük İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

CHP Heyeti, Tutuklu Dilruba Kayserilioğlu'nu Cezaevinde Ziyaret Etti: "Özgürlük İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"