Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber Eğitimcilerden gelen tepki: Öğretmen Meslek Kanunu'nda ceza yerine ödül olmalı!

Eğitimcilerden gelen tepki: Öğretmen Meslek Kanunu'nda ceza yerine ödül olmalı!

İzmir Hürriyetçi Eğitim Sendikası, Bakan Yusuf Tekin'in öğretmenlerin fikirlerini almadan yeni Öğretmenlik Mesleği Kanunu düzenlemesi hazırlamasına karşı bir basın açıklaması yaptı.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Eğitimcilerden gelen tepki: Öğretmen Meslek Kanunu'nda ceza yerine ödül olmalı!

Eğitim Sendikası Üyeleri Öğretmen Meslek Kanunu'na Tepki Gösterdi

İzmir'de Hürriyetçi Eğitim Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlerin fikrini almadan yeniden düzenlemeye hazırlandığı Öğretmen Meslek Kanunu'na tepki göstermek amacıyla Basmane PTT önünde basın açıklaması düzenledi.

Öğretmenlerin Kaygıları Dikkate Alınmadı

Sendika İl Temsilcisi Adnan Sarısayın, Bakan Tekin'in eğitim fakültelerine güvenmediğini belirterek, yeni kanun taslağında akademisyen ve öğretmen seçiminde herhangi bir kriter olmadığına dikkat çekti. Sarısayın, öğretmenlerin görüşlerine başvurulmadan hazırlanan yeni müfredat modeli ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yapılan değişikliklerin öğretmenleri cezalandırmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin Talepleri Net

Sarısayın, öğretmenlerin temel taleplerini sıralayarak, uzman ve başöğretmenlik tazminatlarının emeklilikte dikkate alınmasını, en düşük öğretmen maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere tazminat ödenmesini ve KPSS puan üstünlüğünün öğretmen atamalarındaki tek kriter olmasını istediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurban Bayramı için kurban satış alanı düzenlendi

Kurban Bayramı için kurban satış alanı düzenlendi