Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber İzmir'de Hakkari Belediyesi'ne yapılan kayyum ataması protesto edildi

İzmir'de Hakkari Belediyesi'ne yapılan kayyum ataması protesto edildi

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine kayyum atanması, İzmir'de DEM Partisi üyeleri ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
İzmir'de Hakkari Belediyesi'ne yapılan kayyum ataması protesto edildi

İzmir'de Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın Görevden Alınması Protesto Edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla Konak'ta bir araya gelen DEM Partisi, EMEK Partisi, TÖP, TİP ve EHP üyeleri, "Kayyım darbedir! Belediyeler bizimdir! Gasp edemezsiniz! Kayyıma karşı nöbetteyiz" sloganlarıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Akış'ın hapis cezasına çarptırılmasını siyasi bir komplo olarak nitelendirerek, "Bu karar tamamen keyfi ve hukuksuzdur. Hakkari'deki askeri müdahaleler 12 Eylül darbesini hatırlatmaktadır. Bu kayyum sürecinin sonu gelmeyecek gibi görünüyor ve demokrasiye vurulan bir darbedir." şeklinde konuştu.

Akın ayrıca, meclis içerisinde seçimin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "Anayasal haklarımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu keyfi uygulamalara karşı direnecek ve demokratik irademizi koruyacağız." dedi.

Yaşanan gelişmelere ilişkin TBMM'deki olayları da değerlendiren Akın, AKP milletvekillerinin demokratik haklarını kullandıklarını belirterek, "Meclisin canlı yayınını kapatanlar ve saldırgan tavırlar sergileyenler demokrasiye zarar vermektedir. Bu kişilerin hesap vereceğinden şüphemiz yok." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da fabrika yangını: Erdoğanköy boşaltılabilir!

Bursa'da fabrika yangını: Erdoğanköy boşaltılabilir!