Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber İzmir'deki Acil Servisler Endişe Verici Durumu Bildiriyor: Salgına Neden Olabilir!

İzmir'deki Acil Servisler Endişe Verici Durumu Bildiriyor: Salgına Neden Olabilir!

İzmir'de acil servislerdeki yoğunluk alarm veriyor. Tatilden dönenlerin artan vakalarla hastanelere başvurması endişe yaratıyor. Uzmanlar, durumun salgına zemin hazırlayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
İzmir'deki Acil Servisler Endişe Verici Durumu Bildiriyor: Salgına Neden Olabilir!

İzmir'de Acil Servislerde Artış: Tatilden Dönenler Hastanelere Akın Etti

İzmir'de acil servisler alarm vermeye başladı, tatilden dönen vatandaşlar soluğu acil servislerde aldı ve hastanelerde vakalar artış gösterdi.

Uzmanlardan "Salgına Yol Açabilir" Uyarısı

İzmir'de hastanelerde vakalarda artış yaşandığı belirtilirken, tatilden dönen vatandaşlar sıvı kaybı ve sıcak çarpması gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, tatil yapacak olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu, hava sıcaklıklarının hastalarda sıvı kaybına bağlı semptomlara neden olduğunu vurgulayarak, sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu.

Dr. Kanter, özellikle yaşlı popülasyonda sıvı kaybına bağlı çeşitli semptomların görüldüğünü belirterek, vücuttaki sıvı azlığına bağlı olarak hastaların bilincinde bulanıklığın artabileceğini ve yoğun bakıma ihtiyaç duyabileceğini ifade etti.

Bireylerin sıvı tüketimine dikkat etmeleri, serin alanlarda kalmaları ve direkt güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınmaları gerektiğini belirten Kanter, kirli ortamlardan uzak durulması gerektiğini de vurguladı.

Gıda Zehirlenmesi Uyarısı ve Önlemler

Dr. Kanter, sıcak mevsimlerde dışarıdan yenilen besinlerde gıda zehirlenmelerine sık rastlandığını belirterek, güvenilir olmayan restoranlardan ve açıkta satılan yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Sıcağa bağlı olarak bakterilerin çoğalma hızının arttığını vurgulayan Kanter, yaz aylarında gıda zehirlenmelerinin salgınlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı, Almanya'da Gururla Türkiye'yi Temsil Etti

Balıkesir Üniversitesi Beton Kano Takımı, Almanya'da Gururla Türkiye'yi Temsil Etti