Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber İzmir'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı: Başkan Tugay'dan Solo Türk Tepkisi

İzmir'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı: Başkan Tugay'dan Solo Türk Tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül kurtuluş günü etkinliklerinde 350 metre uzunluğundaki Atatürk posteri taşınarak Cumhuriyet Meydanı'na yüründü. Etkinlikte süvari birlikleri kentin kurtuluşunu simgeleyen tarihi sahneyi canlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Solo Türk gösterisinin tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edilmesine tepki gösterdi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İzmir'in Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı: Başkan Tugay'dan Solo Türk Tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte, 350 metre uzunluğundaki Atatürk posteri taşıyan katılımcılar Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Etkinlikte ayrıca Konak Atatürk Meydanı’na gelen süvari birlikleri, kentin kurtuluşunu simgeleyen tarihi sahneyi canlandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 102 yıl önce kazanılan büyük zaferin gururunu hâlâ yaşadıklarını belirtti. Yürüyüşün ardından İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ve Cemil Tugay, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP İzmir İl Başkanlığı da Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Yapılan konuşmalarda, İzmir’in kurtuluşunun vatanın kurtuluşu anlamına geldiği ve gericiliğin, saltanatın ve işbirlikçilerin bozguna uğratılması olduğu vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in 9 Eylül kurtuluş günü etkinliklerinde her yıl düzenlenen Solo Türk gösterisinin bu yıl tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edilmesine tepki gösterdi. Tugay, "Bu etkinlikler, şehrimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Diğer birçok etkinlik iptal edilmezken, sadece bu gösterinin iptal edilmesi üzücü." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kenti “Dünya Kenti” Yapmak İçin Hedeflerini Anlattı

Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kenti “Dünya Kenti” Yapmak İçin Hedeflerini Anlattı