Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber Konak Belediyesi, Geri Dönüşüm Etkinliğiyle Çocuklara Farkındalık Kazandırdı

Konak Belediyesi, Geri Dönüşüm Etkinliğiyle Çocuklara Farkındalık Kazandırdı

Konaklı çocuklar, Konak Belediyesi'nin düzenlediği Dünya Çevre Günü etkinliğinde atık malzemeleri müzik aletine dönüştürerek çevre bilincini artırdı. Burçin Bayar Babaoğlu rehberliğinde gerçekleşen etkinlik, çocuklara geri dönüşüm konusunda önemli bir deneyim kazandırdı.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Konak Belediyesi, Geri Dönüşüm Etkinliğiyle Çocuklara Farkındalık Kazandırdı

Konak Belediyesi, Geri Dönüşüm Müzik Aletleri Etkinliğiyle Çocuklara Farkındalık Kazandırdı

Konak Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısıyla çocuklarda çevre bilincini artırmak amacıyla ilginç bir etkinlik düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda gerçekleşen etkinliğe dördüncü sınıf öğrencileri, Türkiye'nin ilk kadın kanun enstrümanı yapım ustası Burçin Bayar Babaoğlu ile bir araya geldi.

Minik çevreciler, Babaoğlu’nun ilham verici hikayesini dinlerken atık malzemelerden üretilen müzik aletlerinin nasıl yapıldığını da öğrenme fırsatı buldular.

Atık malzemeleri kullanarak çocuklar için özel enstrümanlar üreten Babaoğlu, atık maddelerin geri dönüşümüyle hem çevreyi korumanın önemini vurguladı hem de müziğin gücünü gösterdi.

Babaoğlu'nun, geri dönüşümle müzik aletleri yapma fikrini Afrikalı bir çocuğun yağ tenekesinden gitar yapmasıyla aldığını öğreniyoruz.

Bit pazarından aldığı eski bir tavlayı gitar haline getirerek başlayan serüveninde Babaoğlu, şimdi birçok atık malzemeyi enstrümanlara dönüştürerek çocuklara müzik zevkini yaşatıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gözaltına alınmıştı: Hakkari Belediye Başkanı Akış çıkarıldığı mahkemede tutuklandı

Gözaltına alınmıştı: Hakkari Belediye Başkanı Akış çıkarıldığı mahkemede tutuklandı