Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA İzmir Haber UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan İzmir'in ilçesi Bergama'ya ulaşım nasıl sağlanıyor?

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan İzmir'in ilçesi Bergama'ya ulaşım nasıl sağlanıyor?

İzmir'in tarih kokan ilçesi Bergama, bu yılın ilk 5 ayında turist sayısını artırdı. Helenistik, Roma, Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyan ilçeye ulaşım için İzmir'den kalkan otobüs ve trenleri tercih edebilirsiniz.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan İzmir'in ilçesi Bergama'ya ulaşım nasıl sağlanıyor?

Bergama: Tarihi ve Kültürel Zenginliğiyle Dikkat Çekiyor

Bergama, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı olarak kabul edilmiş olup, farklı medeniyetlerin tarihi ve kültürel mirasını bünyesinde barındırmaktadır. Bu özelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı ve Tarihi Bileşenleri

Bergama, içerisinde Pergamon (çok katmanlı kent), Kibele Kutsal Alanı, İlyas Tepe, Yığma Tepe, İkili, Tavşan Tepe, X Tepe, A Tepe ve Maltepe Tümülüsleri gibi dokuz farklı tarihi bileşeni barındıran bir yapıya sahiptir. Bu zenginlik sayesinde ziyaretçiler, Helenistik dönemden Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan bir zaman yolculuğuna çıkarlar.

Bergama: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Turistleri Kendine Çekiyor

Geçtiğimiz yıl 433 bin kişi tarafından ziyaret edilen Bergama, özellikle İzmir'e kruvaziyerlerle gelen turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Öte yandan, Kovid-19 salgını döneminde ziyaretçi sayısında düşüş yaşansa da, 2022 yılı itibarıyla Kovid öncesi ziyaretçi sayısına yaklaşılmıştır.

Bergama'ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bergama'ya ulaşım hava yolu ve raylı sistemlerle gerçekleştirilebilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 130 km uzaklıkta bulunan Bergama'ya hava yoluyla seyahat edebilir ve Aliağa İZBAN istasyonundan Bergama'ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca, İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) ile Aliağa'dan Bergama'ya kadar uzanan bir güzergah mevcuttur. Soma ilçesinde bulunan tren yolu da Bergama'ya alternatif bir ulaşım seçeneği sunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziemir'de icra yoluyla satışa çıkarılan 3+1 daire fırsatı kaçırmayın!

Gaziemir'de icra yoluyla satışa çıkarılan 3+1 daire fırsatı kaçırmayın!