Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Kültür Sanat İzmirliler Müjde! Tarih ve Kültürü buluşturan Konak Tarih Gezileri Başladı

İzmirliler Müjde! Tarih ve Kültürü buluşturan Konak Tarih Gezileri Başladı

Konak Belediyesi'nin düzenlediği Konak Tarih Gezileri, kent kültürünü ve tarihini tanıtma amacıyla popüler hale geldi. Bu gezilere olan ilgi giderek artıyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
İzmirliler Müjde! Tarih ve Kültürü buluşturan Konak Tarih Gezileri Başladı

Konak Belediyesi'nin Düzenlediği Tarih Gezileri Büyük İlgi Görüyor

Konak Belediyesi, kent kültürü ve tarihini tanıtmak amacıyla düzenlediği 'Konak Tarih Gezileri' etkinliği bu sezon da yoğun ilgiyle sürüyor. İzmir'in 8500 yıllık tarihine ışık tutan gezilerde, konuklar Konak'ın tarihi yapılarını keşfetme fırsatı buluyor.

Gezinin Detayları

Ücretsiz olarak düzenlenen geziler, sabah saatlerinde Basmane'deki belediye binasının önünden hareket ediyor ve 25 kişilik gruplar halinde gerçekleşiyor. İlk durağın Konak Belediyesi İsmet İnönü Anı Evi ve Kitaplığı olduğu gezide, konuklar İzmir'in tarihine dair bilgiler ediniyor.

Ardından Kadifekale'ye doğru ilerleyen grup, İkiçeşmelik Caddesi, Altınyol (Tarihi Roma Yolu) gibi önemli noktaları ziyaret ederek İzmir'in tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buluyor. Kadifekale'den muhteşem İzmir manzarasını seyretme şansı yakalayan konuklar, bölgenin eşsiz atmosferini soluyor.

Gezi, Basmane Semt Merkezi'nde devam ederek Aya Vukla Kilisesi, Kumrulu Mescit, Konak Belediyesi İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi gibi önemli noktaları kapsıyor. Katılımcılar, şehrin bilinmeyen yönlerini keşfederken unutulmaz anılar biriktiriyor.

Gelecek Program ve Davet

Konak Tarih Gezileri, Haziran'ın ilk iki haftasında düzenlenecek turlarla bir süre ara verecek ancak eylül ayından itibaren yeni rotalarla devam edecek. Katılımcılar, bu etkinlik sayesinde kentin ve tarihinin derinliklerine inme şansı elde ediyor.

Geziye katılanların Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya teşekkür ettiği etkinlik, İzmirliler arasında büyük ilgi görüyor. Konak'ı keşfetmek isteyen herkesi bu benzersiz deneyime katılmaya davet eden katılımcılar, tarihin ve kültürün içinde unutulmaz bir yolculuk vaat ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile Faciası! Cinnet Geçiren Baba Oğlunu Bıçakladı

Aile Faciası! Cinnet Geçiren Baba Oğlunu Bıçakladı