Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Kütahya Haber 27 Mayıs'ı anlatan çalıştay büyük ilgi gördü

27 Mayıs'ı anlatan çalıştay büyük ilgi gördü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi çalıştayında Adnan Menderes'in siyasi mirası ele alındı. Kütahya Valisi Işın, Menderes'i anarken, 1960 darbesi ile 15 Temmuz hain darbe girişimi arasındaki paralelliklere dikkat çekti. Rektör Kızıltoprak ise 27 Mayıs'ı Türk demokrasisi için kara bir gün olarak nitelendirdi.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
27 Mayıs'ı anlatan çalıştay büyük ilgi gördü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Adnan Menderes ve 27 Mayıs Konulu Çalıştay Düzenledi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), "Kütahya'dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs" başlıklı çalıştayı düzenledi.

Kütahya Valisi Musa Işın'ın Konuşması

Kütahya Valisi Musa Işın, DPÜ Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle andığını belirtti.

DPÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak'ın Değerlendirmesi

DPÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak, 27 Mayıs'ın Türk demokrasi ve Türk tarihi için kara bir gün olduğunu vurgulayarak, "Bu kara günleri bir daha yaşamak istemiyoruz." dedi ve Adnan Menderes'in demokrasi meşalesinin hala ellerinde olduğunu belirtti.

Akademisyenlerin Değerlendirmeleri

Çalıştayda Prof.Dr.Hüsamettin İnaç, Prof.Dr.Ergün Yıldırım, Prof.Dr.Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Prof.Dr. Şerif Demir, Prof.Dr.Serkan Dilek, Prof.Dr.Serhan Yücel, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yalçın Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmed Ali Gemuhluoğlu, Adnan Menderes'in siyasi kişiliği ve Türk siyasetine katkıları üzerine konuştular.

Kütahya'dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs konulu çalıştaya, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alev alev yanan tır paniğe neden oldu

Alev alev yanan tır paniğe neden oldu