Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Manisa Haber Asmada 70 Salkım Üzüm Yetişti: İlk Üzüm Sofralarda!

Asmada 70 Salkım Üzüm Yetişti: İlk Üzüm Sofralarda!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Bekir Yılmaz, 18 yıl önce diktiği üzüm ağacından bu yıl 70 salkım üzüm topladı. Yılmaz, geleneksel olarak her yıl komşularına ve misafirlerine üzüm ikram etmeye devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Haberleri
Asmada 70 Salkım Üzüm Yetişti: İlk Üzüm Sofralarda!

Bekir Yılmaz'ın Bahçesindeki Uslu Üzüm Fidanı 18 Yıl Sonra Bol Ürün Veriyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bulunan Konak Mahallesi'nde yaşayan Bekir Yılmaz, evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği Uslu cinsi çekirdekli pembe üzüm fidanı sayesinde hem gölge hem de bol üzüm elde ediyor.

70 salkım üzüm veren bu üzüm fidanını gururla gösteren Yılmaz, "Yıllar önce tanıdıktan aldığım uslu çekirdekli pembe üzüm fidanı şu anda evimin önündeki çardağı kaplamış durumda.

Her yıl haziran ayında olgunlaşan üzümler bu yıl erkenden olgunlaştı ve 20 Mayıs itibarıyla hasat zamanı geldi," şeklinde konuştu.

Çevre sakinlerini bile şaşırtan bu erken olgunlaşma süreciyle ilgili bilgi veren Yılmaz, "Bu tatlı ve lezzetli üzümleri ilk olarak komşularıma tattırıyorum ve misafirlerime ikram ediyorum," dedi.

Uslu üzümünün bağ çubuklarından isteyenlere de veren Yılmaz, bu nadir türün gelişim sürecini merak edenlere de bilgi aktardığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğlenceli Manzara: Sahibi Köpeğini Skuter ile Gezdirip Salıncağa Biniyor!

Eğlenceli Manzara: Sahibi Köpeğini Skuter ile Gezdirip Salıncağa Biniyor!