Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Muğla Haber Muğla'da Ormanlara Girişler Yasaklandı

Muğla'da Ormanlara Girişler Yasaklandı

Muğla'da orman yangınlarının yoğun olduğu dönemde önlem alınıyor. Yangın sezonu boyunca 50 ormanlık alana girişler yasaklanarak kontrol altına alınacak. Bu önlemle orman yangınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
Muğla'da Ormanlara Girişler Yasaklandı

Muğla İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu 1 Haziran'da Yürürlüğe Girecek Yeni Kararları Açıkladı

Muğla İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, yeni kararlarını duyurdu ve bu kararların 1 Haziran'dan 31 Ekim 2024 tarihine kadar geçerli olacağını belirtti. Ancak komisyon, gerekli görülmesi halinde bu süreyi uzatabileceğini vurguladı.

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Yeni Kurallar ve Yasaklar

Belirlenen sahalarda, çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak artık yasak. Vatandaşlar, ateşsiz pikniklerini sadece belirlenen tescilli piknik alanlarında gerçekleştirebilecekler ve bu alanlarda işletmeler yangınlar konusunda vatandaşları uyarma ve denetleme sorumluluğuna sahip olacak.

Orman İçi Güvenlik Önlemleri ve Denetimler

Orman içinde ve kenarında her türlü yanıcı, parlayıcı, patlayıcı malzemenin bırakılması yasaklanırken, tadilat ve yapım faaliyetlerinde bulunan iş sahipleri yangın söndürme tüplerini bulundurma zorunluluğu getirildi. Anız yakmak da yasaklanırken, mahallelerde hasat makineleri yanında yangın söndürme tüplerinin bulundurulması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayraklı'da çöp ev operasyonunda üç kamyon çöp çıkarıldı

Bayraklı'da çöp ev operasyonunda üç kamyon çöp çıkarıldı