Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Sağlık Antibiyotik direncine karşı umut verici bir keşif yapıldı

Antibiyotik direncine karşı umut verici bir keşif yapıldı

Denizli kökenli bilim insanı Özden Baltekin'in keşfi, tıp alanında devrim yarattı. İsveç'te yaptığı çalışmalarla antibiyotik direncine karşı bir cihaz geliştiren Baltekin, İngiltere'nin saygın ödüllerinden Longitude'un sahibi oldu.
yazar
Haber Merkezi
Antibiyotik direncine karşı umut verici bir keşif yapıldı

Denizli'li Genetik ve Moleküler Biyoloji Mühendisi Özden Baltekin, İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Çığır Açan Bir Cihaz Geliştirdi

Özden Baltekin'in geliştirdiği cihaz, idrar yolu enfeksiyonunun kaynağını tespit ederek doğru tedaviyi sağlayabiliyor.

Bu yenilikçi buluş, hastalığın nedenini bakteri mi yoksa mantar mı olduğunu belirleyebiliyor ve uygun antibiyotiği öneriyor.

Öne çıkan özelliği ise sadece 45 dakika içinde sonuç verebilmesi ve hastaların hızlıca tedavi edilmesine yardımcı olması.

Antibiyotik direnciyle mücadelede büyük bir adım olarak kabul edilen bu teknoloji, 250'den fazla başvuru arasından ödül almaya layık görüldü.

Jüri, Baltekin'in testini çığır açıcı olarak nitelendirerek sağlık sektöründe önemli bir yere sahip olacağını belirtti.

Denizli doğumlu Baltekin, İsveç'te başladığı doktora çalışmalarıyla bu testi geliştirerek şu anda Sysmex Astrego şirketinde Program Yönetim Direktörü olarak görev yapıyor.

Sysmex Astrego tarafından Avrupa'da piyasaya sürülen bu test, nanoçipler kullanarak tek bir bakterinin gelişimini gözlemleme imkanı sunuyor.

Bu teknoloji, bakterilerin boyutunu ölçerek doğru teşhis ve tedavi yöntemlerini belirlemekte benzersiz bir avantaj sağlıyor ve gelecekte daha geniş kullanım alanlarına ulaşmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'nin Ormanları Alev Toplarıyla Yutuldu!

Çanakkale'nin Ormanları Alev Toplarıyla Yutuldu!