Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Sağlık Uzman Uyarısı: Bu İçecek Bağışıklık Sistemini Olumsuz Etkiliyor! Beslenme Uzmanı Canan Karatay İşte İnsanları Uyardı

Uzman Uyarısı: Bu İçecek Bağışıklık Sistemini Olumsuz Etkiliyor! Beslenme Uzmanı Canan Karatay İşte İnsanları Uyardı

Prof. Dr. Canan Karatay, marketlerde sıkça satılan bir içeğin aşırı tüketiminin kalp, sinir sistemi ve bağışıklık sistemine zarar verdiğini vurguladı. Sağlık açısından risk oluşturan bu içecek hakkında uyarılarda bulundu.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Uzman Uyarısı: Bu İçecek Bağışıklık Sistemini Olumsuz Etkiliyor! Beslenme Uzmanı Canan Karatay İşte İnsanları Uyardı

İÇ HASTALIKLARI UZMANI CANAN KARATAY: ENERJİ İÇECEKLERİ ALKOLDEN DAHA ZARARLI!

İç hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin, özellikle sporcular ve gençler arasında popüler olmasına rağmen alkol kadar hatta daha zararlı olduğunu vurguladı.

ENERJİ İÇECEKLERİNİN ZARARLARI NELERDİR?

Enerji içecekleri, yüksek kafein ve şeker içeriği sebebiyle sağlığa zararlı olabilir ve kısa vadede enerji artışı sağlasa da uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ayrıca yüksek miktarda tüketildiğinde kalp atış hızını artırabilir ve uyku bozukluklarına sebep olabilir. Uzmanlar, bu içeceklerin tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ OLUMSUZ ETKİLER

Prof.Dr. Canan Karatay'a göre, enerji içecekleri bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. "Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir" şeklinde konuştu.

KALP SAĞLIĞINA CİDDİ ZARARLARI VAR

Prof.Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin kalbe ciddi zararlar verdiğini vurgulayarak, "Kalbe çok ciddi zararları var. Alkol gibi, hatta ondan daha hızlı bir şekilde karaciğerin yağlanmasına sebep olur" dedi ve enerji içeceklerinin sinir sistemine alkolden daha fazla zarar verdiğini belirtti. Ayrıca sindirim sistemini de olumsuz etkileyerek vücut direncini sıfıra indirebilir ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilir.

ENERJİ İÇECEKLERİNİN POTANSİYEL ZARARLARI

Enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi kafein zehirlenmelerine yol açabilir, yüksek kafein oranı bağımlılıklara neden olabilir, aşırı şeker içeriği vücudun su dengesini bozabilir, hamilelikte tüketilmesi düşük riskini artırabilir, kalp hastalıklarını tetikleyebilir, alkol ve ilaçlarla birlikte tüketildiğinde ciddi sorunlara yol açabilir, B vitaminlerinin yüksek dozda alınması uyku bozukluklarına sebep olabilir ve taurin, ginseng gibi maddeler böbrek yetmezliği ve kalp rahatsızlıklarına yol açabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekrem İmamoğlu'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması...

Ekrem İmamoğlu'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması...