Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Sağlık Uzmanlar Maymun Çiçeği Hastalığının Yayılma Yollarını Açıklıyor

Uzmanlar Maymun Çiçeği Hastalığının Yayılma Yollarını Açıklıyor

Uzmanlar, Maymun Çiçeği hastalığının nasıl yayıldığı ve bulaşma yolları hakkında bilgi verdi. Hastalığın, genellikle kemirgenler veya diğer hayvanlardan insanlara geçtiğini belirttiler.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Uzmanlar Maymun Çiçeği Hastalığının Yayılma Yollarını Açıklıyor

Maymun Çiçeği hastalığı, Orthopoxvirus ailesine ait bir virüs türüdür ve insanlara genellikle kemirgenler veya diğer hayvanlardan bulaşır. Uzmanlar, hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, şişmiş lenf düğümleri ve döküntülerin bulunduğunu ifade ediyor. Bu döküntüler, zamanla kabarcıklar haline gelir ve sonunda kabuklanır.

Maymun Çiçeği virüsünün bulaşma yolları hakkında uzmanlar, "Maymun çiçeği virüsü, cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak sınıflandırılamaz. Virüsün bulaşması için enfekte kişiyle uzun süreli ve yakın temas gereklidir. Bu, cinsel ilişki sırasında da gerçekleşebilir, ancak virüsün bulaşma yolu yalnızca cinsel temasla sınırlı değildir. Enfekte kişilerle doğrudan temas eden herkes risk altındadır" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, virüsün hava yoluyla bulaşmadığını ve ağızdan çıkan su kabarcıkları yoluyla bulaşabileceğini belirttiler. Pandemi dönemindeki COVID-19 gibi hava yoluyla bulaşan bir hastalık olmadığını vurguladılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üsküdar'da Motosikletin Yol Temizleme Aracına Çarpması Sonucu 1'i Ağır 2 Yaralı

Üsküdar'da Motosikletin Yol Temizleme Aracına Çarpması Sonucu 1'i Ağır 2 Yaralı