Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Siyaset CHP Milyonların Sesi Olacak! Emek Mitingi'nin Tarihi Belli Oldu

CHP Milyonların Sesi Olacak! Emek Mitingi'nin Tarihi Belli Oldu

CHP'nin düzenlemeyi planladığı 'Emek Mitingi' 30 Haziran'da Kocaeli'de gerçekleşecek. Milyonların sesine ses katacak miting, asgari ücretli çalışanların ara zam taleplerini vurgulayacak.
yazar
Deniz Solmaz
Özlem Deniz
CHP Milyonların Sesi Olacak! Emek Mitingi'nin Tarihi Belli Oldu

CHP MYK, Özgür Özel’in başkanlığında toplandı

Dün gerçekleşen CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel liderliğinde bir araya gelindi.

Emek Mitingi'nin Tarihi ve Yeri Belirlendi

Oturuma saat 12.45’te başlayan MYK toplantısı, yaklaşık dört saat sürdü ve atanmayan öğretmenler, emekliler ve çay mitinginin ardından haziran sonunda düzenlenmesi planlanan Emek Mitingi’nin tarihi de kararlaştırıldı.

Miting 30 Haziran'da Kocaeli'de Düzenlenecek

Toplantıda alınan karara göre, Emek Mitingi'nin 30 Haziran’da Kocaeli’nde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı, bu kararla asgari ücretlinin alım gücündeki düşüşe dikkat çekilmek istendi.

CHP MYK, mitingin sadece asgari ücretle yaşam mücadelesi verenler değil, tüm emeğiyle geçimini sağlamaya çalışan kesimlere seslenmesi ve hükümete asgari ücretlinin ara zam talebini iletmeyi amaçlıyor.

Mitingde, Türkiye genelinden emekliler, asgari ücretliler, öğrenciler, beyaz ve mavi yakalı işçilerin katılımı bekleniyor ve hükümetin toplumsal baskı altında ara zam kararı alması hedefleniyor.

CHP MYK üyeleri, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve işçilerin yaşadığı zorluklar konusunda toplumsal baskının gerekliliğine vurgu yaparken, aksi takdirde erken seçim ihtimaline dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enflasyonun Etkisiyle Vatandaşlar Dilim Karpuz Talep Ediyor!

Enflasyonun Etkisiyle Vatandaşlar Dilim Karpuz Talep Ediyor!