Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Siyaset Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne sadece 3 binanın kaldığı tespit edildi ve kayyım atanması kararlaştırıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne sadece 3 binanın kaldığı tespit edildi ve kayyım atanması kararlaştırıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, kayyım yönetiminin devraldığı taşınmazları geri alacaklarını belirtti. Avukatlarının çalışmaları devam ediyor.
yazar
kübra erdal
Editör
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne sadece 3 binanın kaldığı tespit edildi ve kayyım atanması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun Mezopotamya Vakfı’nda Konuştu

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, İskenderpaşa Konağı’nda gerçekleştirilen 10. yıl etkinliğine katıldı ve burada belediyelerin 8 yıllık kayyım döneminde yaşananları eleştirdi.

Eş Başkan Hatun, Kayyumların Yarattığı Tahribata Dikkat Çekti

Eş Başkan Hatun, konuşmasında kayyumların dil, sanat, kültür ve ekonomi alanlarında büyük bir tahribata neden olduğunu belirterek, “Borçlar açıklandı ve bu tahribat dil, kültür, sanat ve kadın alanlarındaki zararın çok küçük bir kısmıydı. Kayyumlar sadece talan ve yağma yapmadı, aynı zamanda dil, kültür ve sanata zarar verdiler. Politikalarının büyük çoğunluğunu bu yönde uyguladılar. Belediye hizmet binası, DİSKİ binası ve Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi dışında hiçbir mülkiyet bırakmadılar. Avukatlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor ve hepsini teker teker geri alacağız” şeklinde konuştu.

Kayyumlar Hakkında Yapılan Açıklamaları Değerlendirme Çalışmaları Sürüyor

Eş Başkan Hatun’un kayyumlarla ilgili yaptığı açıklamaların ardından belediye avukatlarının çalışmalarına hız verdiği ve mülkiyetlerin geri alınması için girişimlerde bulunulduğu belirtildi. Kayyum döneminde yaşanan tahribatın giderilmesi ve belediyenin eski günlerine dönmesi için yoğun bir çaba harcandığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı