Güvenilir ve Hızlı Haberin Adresi
ANASAYFA Teknoloji İzmir’de Esnaf Temelli E-Ticaret Platformu Hayata Geçiyor

İzmir’de Esnaf Temelli E-Ticaret Platformu Hayata Geçiyor

İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin desteğiyle Türkiye’de ilk defa esnaf temelli bir e-ticaret platformu kuruldu. “Esnaf Pazarı” adı verilen platform, yerel esnafın ürünlerini düşük komisyonlarla sunarak bin yıllık esnaf geleneğini yaşatmayı ve küçük esnafı desteklemeyi amaçlıyor. Proje, Vodafone Türkiye ile işbirliği yaparak esnafa çeşitli destekler sunuyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Haberleri
İzmir’de Esnaf Temelli E-Ticaret Platformu Hayata Geçiyor

İzmir’de esnaf ve iş dünyasının katılımıyla Türkiye’de ilk defa ‘esnaf’ temelli bir e-ticaret platformu kuruldu. İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin desteklediği bu projede, sadece esnafların ürünleri satışa sunulacak. “Esnaf Pazarı” adı verilen platform, yerel esnafa destek olmak ve Türkiye’nin bin yıllık esnaf geleneğini yaşatmak amacıyla hayata geçirildi.

Proje Detayları ve Hedefleri:

Proje, pandemi sürecinde zorluk yaşayan esnaf teşkilatına destek vermek amacıyla başlatılan "Yerel esnaftan alışveriş" kampanyalarının devamı niteliğinde. Esnafa Can Ver Şirketi Genel Müdürü Yaşar Yenikale, son 8 yıldır bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmaları 1 Ekim 2024 tarihinde faaliyete geçecek e-ticaret platformuyla taçlandırdıklarını belirtti. Platformda sadece esnafın ürettiği veya ticaretini yaptığı ürünler düşük komisyon oranlarıyla satışa sunulacak.

Yenikale, platforma Türkiye’nin birçok ilinden esnafın üye olmaya başladığını ve yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade etti. İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin desteğiyle yürütülen proje, esnafların taleplerini ve sorunlarını ele alarak, onları uluslararası e-ticaret platformlarının yüksek komisyon oranlarından kurtarmayı hedefliyor.

Esnafın Ekonomik Durumuna Destek:

Yenikale, proje kapsamında esnafa destek olmak için İzmir’de “Esnaf Rehberi” oluşturduklarını ve çeşitli dijital projeler geliştirdiklerini söyledi. Uluslararası e-ticaret sitelerinin esnafa uyguladığı farklı komisyon oranlarını tespit ettiklerini ve “Esnafa Can Ver” sloganıyla esnafın ekonomik durumunu iyileştirmeyi amaçladıklarını belirtti. İzmir’de dolmuş ve otobüslerde “Mutlu Esnaf” sloganı ile reklam kampanyaları düzenlediklerini de ekledi.

Destek ve İşbirlikleri:

Proje, Vodafone Türkiye ile ortak çalışmalar yürütüyor ve 170 adet fenomen ile iş birliği yaparak tanıtım faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca, Türkiye’nin tanınmış ismi Şakacı Mustafa Karadeniz ile çalıştıklarını belirten Yenikale, tüm paydaşlardan destek beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1907 ÜNİFEB, Erzurum’da Berkay Akbaş Adına Kütüphane Açtı

1907 ÜNİFEB, Erzurum’da Berkay Akbaş Adına Kütüphane Açtı